september 11, 2017

Tim Gajser spet na tleh

Motokrosist Tim Gajser v tej sezoni ni tako prepričljiv kot v lanski, ko je praktično na vsaki tekmi stal na zmagovalnem odru. Krivi so predvsem padci. Padel je tudi na predzadnji dirki sezone.

Tim Gajser na zahtevni nizozemski progi. (Foto: hondaracingcorporation.com)

Hude bolečine, na srečo brez hujših poškodb
Makolčan, ki je v lanski krstni sezoni elitnega razreda MXGP postal svetovni prvak, je imel v tej nemalo težav s padci in poškodbami. Kar nekaj dirk je izpustil zaradi poškodovane rame in ključnice, vseeno pa je na lestvici še vedno na visokem petem mestu. Na tokratni tekmi svetovnega pokala na Nizozemskem sicer ni vpisal točk, v prvi dirki je padel. »Na manjšem skoku ga je vrglo preko motorja in sledil je grd padec. Pri tem je nanj padel še motor, a Gajser se je, kot že tolikokrat, pobral in sedel na motor. Vendar z dirko ni nadaljeval. Po padcu ga je pregledala zdravniška služba ob progi. Prvi pregledi niso pokazali hujših poškodb, utrpel je številne udarce. Zaradi bolečin v drugi vožnji ni nastopil,« so sporočili iz AMZS-ja.

Prvak že devetič Italijan Cairoli
Zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings. Drugi slovenski predstavnik na tekmi, Jernej Irt, je bil 22. Na predzadnji dirki sezone si je Italijan Antonio Cairoli že zagotovil naslov svetovnega prvaka v motokrosu, veseli se ga že devetič v karieri. Tim Gajser je na lestvici peti, a za ovratnik mu diha Francoz Romain Febvre. Zadnja dirka bo konec tega tedna v Franciji. Grd padec Tima Gajserja na zadnji dirki poglejte v spodnjem posnetku. (AD)