januar 29, 2019

Tina Trstenjak že petič naj športnica Celja

V Celju so včeraj razglasili najboljše športnike minulega leta. Naj športnica je že petič zapored postala judoistka Tina Trstenjak, ki je prejšnji teden dobila tudi naziv naj judoistke Slovenije.

Tina Trstenjak ima v svoji zbirki dosežkov tudi zlato olimpijsko medaljo iz poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru leta 2016. (Foto: Radio Štajerski val)

Vesela priznanja someščanov
Tina Trstenjak je bila lani srebrna na evropskem prvenstvu in bronasta na svetovnem. Eden njenih dosedanjih največjih dosežkov pa je zagotovo zlata olimpijska medalja, ki jo je v domači klub Sankaku Z`Dežele prinesla pred dvema letoma. 28-letnica, ki je navajena velikih nagrad, je na priznanje in naziv, ki so jih ga sinoči podelili v domačem Celju, zelo ponosna. Z njo se je pogovarjal Kristijan Šmid:

Komu ostali nazivi?
Za naj športnika Celja je komisija letos izbrala atleta Luko Janežiča iz Atletskega kluba Kladivar, petega v teku na 400 metrov z evropskega prvenstva. V svojem športu je bil tako kot Trstenjakova najboljši tudi v Sloveniji. Med celjskimi ekipami sta bila lani daleč najuspešnejša Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje in Rokometni klub Celje pivovarna Laško. (NS)