november 17, 2016

To še spijemo v Celju

Celjani so bogatejši za novo pivnico. Vrata je v celjskem nakupovalnem centru Planet Tuš odprla pred slabim mesecem dni. Ponuja okoli 100 vrst ustekleničnega piva s celega sveta in 10 vrst točenega piva, ima tudi posebnost. 

Nova pivnica je nekaj posebnega, saj pivo točijo po posebni metodi, ki izrazi njegov okus. Lahko pa si ga točite tudi sami.

To še spijemo
Nova pivnica ima zanimivo ime, To še spijemo. Njena posebnost je tudi samotočilni sistem. „Tri mize so opremljene s samotočilnim sistemom. Gostje pridejo, se vsedejo in si točijo pivo. Koliko ga popijejo, lahko vidijo na ekranu, kjer je količina piva prikazana v vrčku. Mize lahko med sabo tudi tekmujejo,“ je povedal Gregor Krašek, direktor področja zabave v Tušu. Zanimiv je tudi izgled pivnice. Mize so narejene iz slovenskega hrastovega lesa in vodovodnih cevi, prostor pa so preuredili do gradbene faze, kar ji daje zanimiv robusten videz. Ustekleničena piva hranijo v ogromni stekleni hladilnici, kjer si jih obiskovalci lahko tudi ogledajo. Posebnost pivnice je tudi Zelena kadilnica, ki je zasnovana tako, da se obiskovalci v njej počutijo kot v naravi. Nova pivnica ne ponuje le piva, ampak tudi hrano, ki je lokalno pridelana. Ob vrčku hmeljskega napitka lahko obiskovalci poskusijo perutničke, krače, najrazličnejše burgerje in biftek, stalno ponudbo pa bodo dopolnjevali še s tedensko in sezonsko ponudbo. Med najbolj zanimivimi jedmi velja izpostaviti posebno sladico - pivniški mousse. Dogajanje v pivnici bodo popestrili z najrazličnejšimi družabnimi dogodki, stand up nastopi in koncerti. Prvi je na sporedu ta konec tedna, ko Planet Tuš Celje praznuje 14. rojstni dan. (NS)

Galerija slik