junij 22, 2015

Tožba zoper ravnatejico šmarskega vrtca

Svet zavoda šmarskega vrtca bo vložil tožbo zoper ravnateljico Marto Drofenik. Očita ji več nepravilnosti, s katerimi naj bi povzročila veliko moralno in materialno škodo javnemu zavodu in zaposlenim.

Šmarski vrtec je bil tudi pod drobnogledom kriminalistov, a njihove ugotovitve še niso znane.

Dolg seznam domnevnih nepravilnosti
Zgodba se je začela že lani, ko je Svet Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah obravnaval več domnevnih kršitev dolgoletne ravnateljice. Seznam je bil precej dolg. Med drugim ji je očital zaposlitev delavke, ki ni imela ustrezne izobrazbe, nepopolno naj bi vodila evidence delovnega časa, nepravilnosti naj bi bile pri dodeljevanju delovne uspešnosti ter pri določanju cen prehrane, plačevala naj bi izobraževanja, ki niso bila izvršena. Svet zavoda je Drofenikovo že takrat pozval k odstopu, očitke zavrača, zato ni odstopila. Zdaj so se člani odločili za tožbo. "Svet zavoda je soglasno sprejel sklep, da se zaradi tega, ker je ravnateljica s svojimi dejanji naredila veliko moralno in materialno škodo javnemu zavodu in zaposlenim, zoper njo vloži tožba za odgovornost in povzročeno materialno škodo na pristojno sodišče," je sporočila namestnica predsednice sveta zavoda Zlatka Pilko. Marta Drofenik o tožbi, kot nam je povedala, še ni obveščena, zato je ne more komentirati. 

Nova ravnateljica že imenovana
Drofenikovi se mandat izteče konec tega meseca, za novega ni kandidirala. Svet zavoda je za novo ravnateljico že imenoval Jelko Čujež, ravnateljevanje bo prevzela 1. julija. Podrobnosti o razlogih za napovedano tožbo je Zlatka Pilko razkrila v pogovoru z Anjo Deučman, prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Zlatka Pilko o razlogih za tožbo