december 2, 2017

Tradicija Štajerskega valčka se nadaljuje

Radijci Štajerskega vala smo letos s tradicionalno prireditvijo Štajerski valček - Večer s prijatelji gostovali v Rogaški Slatini. Športna dvorana v Ratanski vasi je bila razprodana že dober teden pred  dogodkom, kar nas veseli, hkrati pa bi si želeli najti večjo dvorano, da bi vstopnico lahko kupili vsi, ki to želite.

Radijca Davor in Kristjan v stilu agenta 007 v družbi simpatičnih radijk. Kdor zna, zna.

Na odru so se nam pridružili popularni glasbeniki s slovenske narodno zabavne in pop scene, kot presenečenje pa je nastopil trenutno eden najbolj vročih Dalmatincev, prvi glas Dalmacije, zmagovalec splitskega festivala Marko Škugor. Skozi večer so simpatično krmarili radijski voditelji in voditeljice Štajerskega vala, ki so poskrbeli za nemalo smeha, tik pred zadnjim vrhuncem pa nas je z odra pozdravila tudi celotna radijska ekipa. Tako so obiskovalci dogodka lahko radijce, ne samo slišali, ampak tudi v živo spoznali.  

Zakaj bi čakali na veseli december, ko pa imamo lahko veseli november
Ja, tako smo si rekli radijci in spet na oder postavili tradicionalni Štajerski valček, tokrat v Rogaški Slatini. “Radijci smo povsod doma, zato se tudi z našimi dogodki selimo iz kraja v kraj. Z našimi glasbenimi prijatelji želimo priti čim bliže našim poslušalcem. Letos smo bili v Rogaški Slatini izjemno lepo sprejeti, veliko obiskovalcev je bilo iz Rogaške Slatine in okolice, kar nas res veseli. Tudi v prihodnjem letu, ko radio praznuje 65 let, bomo veliko na terenu po različnih krajih in se že veselimo srečanj z našimi poslušalci in prijatelji,” pravi programska direktorica Štajerskega vala Greta Kokot Rajković. Seveda boste prireditvi v celoti lahko prisluhnili tudi na Štajerskem valu, in sicer v dveh delih, 24. in 31. decembra popoldne, ob 16. uri.

Večer s prijatelji povezuje
Letošnji Večer s prijatelji je odprl Pihalni orkester Steklarne Rogaška, takoj za njim pa je sledilo prvo presenečenje, nastopili so namreč hišni, radijski muzikanti. Moški del radijske ekipe Davor, Dejan, Lovro, Kristijan in Darko so za to priložnost sestavili ekskluzivno zasedbo Radijskih 5 in ubrano zaigrali Avsenikovo Na Golici. Toliko za prvič, do naslednjega valčka bodo zagotovo še kakšno naštudirali … Na odru Štajerskega valčka so nastopili še Skupina Donačka, Ognjeni muzikanti s Tjašo, Me tri do polnoči, Ansambel Glas, Vokalna skupina Eros, Kvatropirci, Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša, Maja Oderlap, Ansambel Smeh, Zaka pa ne, Skupina Melos, gost presenečenja Marko Škugor, večer pa so zapečatili eni in edini Modrijani, s katerimi je zapel tudi Mladinski pevski zbor II. OŠ Rogaška Slatina pod vodstvom zborovodkinje Marje Špes. Da se je na Štajerskem valčku tudi plesalo, so letos poskrbeli člani Folklornega društva Minerali.

Štajerski valček - Večer s prijatelji zagotovo tudi prihodnje leto
Radijci Štajerskega vala po uspešnem petkovem večeru obljubljamo, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali zgodbo Štajerskega valčka, ki se je začela pred približno tremi desetletji. Glasbeniki se vsako leto radi odzivajo na povabila nanj, za kar smo jim izjemno hvaležni. Seveda pa nas zelo veseli tudi vedno polna dvorana in odlično vzdušje, kar le še potrjuje podnaslov prireditve Večer s prijatelji. Se dobimo na Večeru s prijatelji spet prihodnje leto, v petek, 23. novembra 2018
V spodnji galeriji pa še nekaj utrinkov iz zakulisja in polne dvorane v Rogaškli Slatini. Poiščite  se ... 

POVEZANE VSEBINE
Za nami še en uspešen Štajerski valček