marec 19, 2017

Tradicionalna golažijada v Bistrici ob Sotli

Na dan, ko godujejo Jožice in Jožeki, sta Jožefov sejem in 14. tekmovanje v kuhanju golaža v Bistrico ob Sotli privabila okoli tri tisoč obiskovalcev. Poleg številnih stojnic z domačimi dobrotami je k vzdušju pripomoglo tudi pestro obsejemsko dogajanje.

Zlato kuhno je prejela ekipa Moškon z glavno kuharico Hermino Gracar

Vintage, starodobniki, ulično gledališče in tekmovanje v metu podkve
Po besedah organizatorice Tjaše Kunst iz Gostilne Šempeter vsako leto beležijo večje število obiskovalcev tudi zaradi pridiha vintage stila. »Vintage nota se je pozitivno prijela med ljudmi. Z vsem tem animacijskim programom za otroke in za celo družino privabimo veliko ljudi,« še doda Tjaša. Kot vsako leto so organizatorji, poleg Gostilne Šempeter še Turistično društvo, poskrbeli tudi za nekaj novosti. Letos so namreč prvič uvedli tekmovanje v metu podkve. Poskrbeli so tudi za najmlajše, ki so se lahko preizkusili v skokih na mali Planici, si poslikali obraz ali uredili pričesko v Kozjanskem frizeraju.

Domačini prikuhali zlato kuhlo
Sejemsko dogajanje pa še dodatno oplemeniti tekmovanje v kuhanju golaža. Letos je kuhalnico vrtelo 17 ekip iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, vsaka z vsaj enim Jožekom ali Jožico v svoji vrsti. Po oceni komisije si je naziv najizvirnejše ekipe prislužila ekipa Okusi Posavja, najokusnejši golaž pa so pripravili Rdeči vragi iz Brežic. Naziv absolutnega zmagovalca pa so si prikuhali domačini, in sicer ekipa Moškon z glavno kuharico Hermino Gracar, ki je bila v zmagovalni ekipi že tretjič zapored. Kako se je znašla v družbi Jožekov, prisluhnite na spodnji zvočni povezavi. Prav tako prisluhnite vtisom organizatorice in obiskovalcev. (PŽ, SP)

Datoteke

Prejemnica Zlate kuhle Hermina Gracar

Kunst Tjaša o prireditvi

Obiskovalci o vtisih