april 23, 2019

Tradicionalna Noč knjige v Celju v znamenju Valentina Vodnika

Današnji 23. april je svetovni dan knjige. Vsako leto ga obeležimo s Slovenskimi dnevi knjige, v sklopu katerih so v krajih po državi različne prireditve in dogodki. V Celju so se knjigam posvetili že prejšnji teden, dogajanje pa se nadaljuje danes z odprtjem knjižne tržnice in tradicionalno Nočjo knjige.

Ta teden v Celju med drugim prinaša knjižno tržnico pred Mestnim kinom Metropol in tradicionalno Noč knjige, ki je tokrat posvečena Valentinu Vodniku. (Foto: Radio Štajerski val)

Na knjižni tržnici knjige za vsak žep
Osrednja knjižnica Celje je glavnino dogajanja pripravila že prejšnji teden, ko je med drugim na ploščadi pred knjižnico organizirala tradicionalni knjižni sejem, novim članom pa podarila enoletno članarino. Pestro dogajanje ta teden se nadaljuje bo pod okriljem Knjigarne Antika. Vodja knjigarne Božo Mulej med drugim napoveduje knjižno tržnico:

 

Zanimiva bo tudi sreda, ko bo v Večgeneracijskem centru Socio na Gosposki ulici druženje, ki so ga poimenovali Knjiga mi pomaga. Gre za projekt, ki ga sicer izvajajo enkrat mesečno in v sklopu katerega predvsem starejšim generacijam predstavljajo različne knjige, pesnike, pisatelje, umetnike in druge avtorje. Na ta način skrbijo za njihovo mentalno kondicijo, hkrati pa promovirajo knjigo in branje. Projekt sicer s stanovalci, ki imajo demenco, izvajajo tudi v Domu ob Savinji. (NS)