december 30, 2017

2018 s prostimi dnevi ne bo skoparilo

Letošnje leto je bilo s prostimi dnevi zelo radodarno. Na vikend sta padla le dva praznika, in sicer prvi januar in 25. junij. Leto, v katerega bomo zakorakali jutri opolnoči, bo prav tako prijazno. Na vikend ne bo nobenega praznika, razen velika noč, ki je vedno na nedeljo.

V letu 2018 se obetajo štirje podaljšani vikendi, če boste žrtvovali dan dopusta, pa kar osem.

Izkoristite lahko osem podaljšanih vikendov
Novo leto prinaša štiri podaljšane vikende, kjer vam za proste dni ne bo treba žrtvovati dopusta. Začnejo se že s 1. in 2. januarjem, ki bosta ta ponedeljek in torek. Naslednji takšen paket bo aprila. Velika noč v letu 2018 bo 1. aprila, velikonočni ponedeljek pa drugega. Dan boja proti okupatorju bo na petek, Dan državnosti pa na ponedeljek. Podaljšani vikendi, kjer boste z enim dnevom dopusta doma več dni skupaj, se obetajo okoli Prešernovega dne, ki bo na četrtek, 1. in 2. maja, ki sta na torek in sredo, v jesenskem delu leta pa 31. oktobra in 1. novembra, ki bosta v sredo in četrtek. Od službenih obveznosti se boste lahko odpočili, če boste dali dan dopusta še za božič, ki bo na torek, in dan samostojnosti, ki bo dan zatem, v sredo. Skupaj boste lahko tako, če boste želeli, v prihodnjem letu izkoristili kar osem podaljšanih vikendov. Izstopa le 15. avgust, dan Marijinega vnebovzetja, ki bo na sredo.

Prazniki, ko boste morali v službo
Poleg naštetih imamo še pet praznikov, ki pa niso dela prosti dnevi. Škoda, saj kar štirje padejo na delovni dan. Dan Primoža Trubarja, 8. junij, bo na petek, na petek bo prav tako dan združitve prekmurskih Slovencev, 17. avgust. Dan vrnitve Primorske k matični domovini, 15. september, bomo obeležili v soboto, medtem ko bo dan suverenosti, 25. oktober, na četrtek. Zadnji praznik, ki ni dela prost dan, je petek, 23. november, dan Rudolfa Maistra. (NS)