maj 22, 2019

Tudi dražja stanovanja se na Konjiškem dobro prodajajo

Naslednje leto bo v Slovenskih Konjicah vseljivih 31 blokovskih stanovanj. Kljub temu, da so zaradi izjemne lokacije, moderne gradnje in kakovostnih materialov dražja kot ostala blokovska stanovanja na Konjiškem, so skoraj vsa že prodana. Pod bloki bo skupna podzemna garažna hiša.

Stanovanjsko podjetje Slovenske Konjice se loteva finančno najzajetnejše naložbe doslej. (Foto: J.Mernik)

Od majhnih do velikih in takšnih s teraso
Investitor 3,3 milijona evrov vredne naložbe je Stanovanjsko podjetje Slovenske Konjice. V Slomškovi ulici v središču mesta so delovni stroji zabrneli prejšnji mesec. Gradi konjiško podjetje Gradnje Marguč. Stanovanja v treh stolpičih bodo po besedah direktorja Stanovanjskega podjetja Tomaža Rihtaršiča različnih velikosti - od dvosobnih do štiri in polsobnih, v najvišjem nadstropju bodo stanovanja imela teraso:



Takšni bloki bodo zrasli v Konjicah. (Foto: Katalog-3K)

Za kvadrat od 1500 do 1650 evrov
Povpraševanje po stanovanjih je precejšnje. Na voljo jih je 31, že prvi dan so jih prodali polovico, do danes 23, kar je bolje, kot so pričakovali, priznava direktor Rihtaršič. In kakšne so cene?

Najprej je predvidena gradnja skupne podzemne garaže z 41 parkirnimi mesti, nad njimi bodo sočasno zgradili vse tri stolpiče. Nova blokovska stanovanja bodo vseljiva konec poletja naslednje leto. (BF)