januar 24, 2016

Tudi letos akcija Šolar na smuči

Na več slovenskih smučiščih bo tudi letos akcija Šolar na smuči. Otroke četrtih in petih razredov osnovnih šol bodo učili osnov smučanja in smučarskih pravil. Policisti ob vrhuncu sezone tudi ostale opominjajo na spoštovanje 10 FIS pravil.

Akciji Šolar na smuči so se pridružili na Rogli. Več kot 400 otrok je smučalo. (Foto: Alpska šola)

Lani na smučeh 2.000 otrok
Akcijo Šolar na smuči izvajajo Generalna policijska uprava, Smučarska zveza Slovenije in Zavod za šport Republike Slovenije Planica, ambasador je nekdanji smučarski as Jure Košir. Sodelujejo štiri smučišča, Rogla, Krvavec, Mariborsko Pohorje in Vogel. Lanski odziv je bil izjemen, brezplačno so naučili smučati okoli dva tisoč četrto- in petošolcev. Skoraj polovica med njimi jih je sploh prvič stala na smučeh. Otroci bodo smučali tudi letos, akcija bo med 9. in 12. februarjem.  

Varnost osnova za prijetno smuko
Akcija poleg učenja osnov smučanja otroke uči tudi pravil na smučišču. Zabave in prijetnega doživetja na smučeh namreč ni brez varnosti. Zanjo smo v prvi vrsti odgovorni sami, prav vsi smučarji. »Pomembno je, da se zavedate svojih smučarskih sposobnosti in da prilagodite smučanje sebi, terenu in ostalim smučarjem, da niste pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi ter da pazite na svojo smučarsko opremo in druge vrednejše predmete. Posebej bodite pozorni na otroke in slabše smučarje ali deskarje. Smučajte na urejenih smučiščih, hodite pa le ob njihovem robu,« opozarjajo v Generalni policijski upravi. Še več napotkov je podal policist Alojz Sladič v spodnjem posnetku. TUKAJ pa si poglejte 10 FIS pravil, na katere ne gre nikoli pozabiti. (AD)

Datoteke

Policist Alojz Sladič o smučanju