julij 27, 2020

Tudi letos nastaja Literarna revija Spirala

Tudi to jesen bo mogoče prebirati Literarno revijo Spirala. Konjiška knjižnica že izbira zgodbe, pravljice in pesmi, ki jih bodo zbrali v šesti številki.

Spirala je med bralci že uveljavljena. Kakšna bo letošnja, še ni znano, v njej pa bodo zagotovo tudi pozitivne misli, ki so nastale med epidemijo. (Foto: Ana Miličevič)

Tudi letos Splošna knjižnica Slovenske Konjice zbira zapise za šesto izdajo Literarne revije Spirala. Z natečajem iščejo izvirne, še neobjavljene zgodbe, pesmi ali pravljice v slovenščini. Njaboljše izdelke bo uredniški izbor tudi letos nagradil. Vodja knjižnice Ana Miličevič pravi, da se je Spirala že uveljavila med avtorji in bralci. Natečaj za letošnjo šesto izdajo Spirale je odprt še do 30. septembra. Bodo pa v reviji polega prispelih izdelkov tudi spodbudne misli. Te so na pobudo knjižnice med epidemijo koronavirusa zapisali Konjičani, knjižnica pa jih je v začetku poletja tudi razstavila na Starem in Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah. Še podrobneje o Spirali pa v spodnjem pogovoru. (TMG)

Datoteke

Ana Miličevič o natečaju Spirala