februar 6, 2020

Tudi po drugem sestanku v Steklarni Rogaška brez konkretnejših informacij

Steklarna Rogaška je konec januarja napovedala ukinjanje delovnih mest. Tudi po današnjem sestanku vodstva in predstavnikov zaposlenih še ni znano, katera delovna mesta so odveč. Prvi sindikalist upa, da bo več znano po torkovem sestanku ter pričakuje predvsem mehke metode odpuščanj.

V sindikatu pričakujejo mehke metode odpuščanja. (Foto: Štajerski val)

Pisali smo že o napovedi odpuščanj, ki so jo iz Steklarne Rogaška sporočili minuli teden. Med razlogi prednjači pomanjkanje naročil, prav tako vodstvo družbe Fiskars, ki je lastnica Steklarne Rogaška, načrtuje vlaganja v posodobitev proizvodnje.

Vodstvo Steklarne in predstavniki zaposlenih so se danes sestali na drugem sestanku po napovedi ukinitve delovnih mest. Steklarna, ki zaposluje več kot 800 ljudi, naj bi ukinila okoli 200 delovnih mest. "Do leta 2021 naj bi v Steklarni ostalo 600 ljudi. Do junija naj bi steklarno zapustilo do 140 delavcev, ostali pa do decembra," o številkah po današnjem sestanku prvi sindikalist Stjepan Križnik. 

Seznama delovnih mest, kjer so presežki, pa vodstvo do danes še ni pripravilo, dodaja Križnik. Ko bodo znani obrati, kjer bodo odpuščali, si bo sindikat prizadeval za mehko odpuščanje. "To pomeni, da bodo odšli tisti, ki bi sami želeli oditi ali tisti, ki so blizu upokojitve. Verjamem, da bo prvi val potekal po mehki metodi," poudarja. 

Za več podrobnosti pa je potrebno počakati na nov sestanek vodstva in predstavnikov delavcev. Ta bo v torek. (TMG)