junij 21, 2016

Šentjurska športnika na paraolimpijske igre v Rio?

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite si v teh dneh z obiski športnikov invalidov v okolju, kjer živijo in trenirajo, prizadeva te športe približati njihovim sokrajanom. V ponedeljek so obiskali šentjurska športnika Henrika Planka in Jano Führer.

Od desne proti levi: skakalka v daljino Jana Führer, metalec diska Henrik Plank, njuna hčerka in trener Luka Cmok. (Foto: ZSIS-POK)

Odločitev bo znana konec meseca
Olimpijske igre v Riu de Janeiru se bližajo, tudi za športnike invalide, ki v zadnjih mesecih in tednih pridno pilijo svojo formo. Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite je včeraj v sklopu akcije „Treniraj z“ obiskala šentjurska športnika, metalca diska Henrika Planka in slepo skakalko v daljino Jano Führer. Oba se vneto pripravljata na paraolimpijske igre v Braziliji, kljub temu, da še ni dokončno znano, ali bosta tja res lahko odpotovala. Dokončna sestava slovenske delegacije za paraolimpijske igre bo namreč znana konec meseca. „Čakamo ta 30. junij, ko bo jasno, koliko kvot imamo. V glavi imamo več scenarijev, a zdaj delamo kar po tistem, da gresta v Rio tako Jana kot Henrik. Popuščanja ni, pot smo začrtali,“ je odločen trener Luka Cmok, ki bdi nad obema. Tako Plank kot Führerjeva sta v zadnjem času dosegla osebna rekorda. Nekaj smole je imela Führerjeva, ki ji je mesec dni pljučnice pobral precej moči. Poleg njiju na vstopnico za Rio čaka še slepi maratonec Sandi Novak. Jani Führer in Henriku Planku o pripravah, pričakovanjih in možnostih prisluhnite v spodnjih posnetkih. Nekaj utrinkov z včerajšnjega obiska v Šentjurju si oglejte še v fotogaleriji. (NS)

Galerija slik

Datoteke

METALEC DISKA HENRIK PLANK

SKAKALKA V DALJINO JANA FÜHRER