Tudi Unior Turizem odgovoren do okolja

18.08.2017

Na Rogli in v Termah Zreče so se zavezali zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu, ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter varovanju okolja. (Foto: Unior Turizem)

V Unior Turizmu imajo nov razlog za zadovoljstvo. Njihova štirizvezdnična hotela Natura na Rogli in Atrij Superior v Termah Zreče sta prejela EU Marjetico. To je mednarodni okoljski znak, ki ga prejmejo tiste turistične namestitve, ki sledijo načelom varovanja okolja oziroma trajnostnega turizma.

Kaj EU Marjetica sporoča potrošniku?
Strokovnjaki poudarjajo, da zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, je tudi gospodarska in družbena odgovornost. Da v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja. Najnovejše raziskave potrjujejo, da so današnjemu potrošniku pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela oziroma turističnega kraja.

Okusi Rogle in Sklad za naravo Pohorje
Na Rogli in v Termah Zreče uresničujejo dva trajnostna projekta. Prvi se nanaša na uvedbo blagovne znamke Okusi Rogle - povezovanje lokalnih ponudnikov gostinskih storitev in proizvajalcev kmetijskih in živilskih izdelkov omogoča gostom uživanje v tradicionalnih jedeh, ki jih odlikujejo domača pridelava, kratke nabavne poti in izjemen okus. Drugi trajnostni projekt je ustanovitev Sklada za naravo Pohorje. V njem so se skupaj z zreško lokalno skupnostjo in zavodom za varstvo narave zavezali k spoštovanju naravnih in kulturnih vrednot Pohorja. Tako bo zeleno Pohorje lahko tudi v prihodnje navduševalo in navdihovalo tako turiste kot domačine. (BF)
Štajerski val v sliki