marec 15, 2016

Tudi v Celju teden možganov

Obeležujemo teden možganov. Ob tej priložnosti so tudi v Celju pripravili več zanimivih predavanj, s katerimi bodo javnost osveščali o pomenu  in delovanju tega ključnega človeškega organa.

Človeški možgani veljajo za eno izmed najkompleksnejših stvari na svetu. Odkritja o njihovem delovanju še vedno presenečajo znanstvenike.

Spektri nor(maln)osti
Teden možganov je mednarodna akcija, kjer vsako leto tretji teden v marcu organizacije širom sveta pripravijo številne izobraževalne dogodke. Letošnja tema so Spektri nor(maln)osti. Na to temo bodo predavanja in delavnice po vsej Sloveniji. Dogodku se pridružujejo tudi v Celju, kjer bo na Osnovni šoli Frana Roša jutri popoldne specialistka pediatrije Tina Bergant spregovorila o razvoju možganov pri otrocih in orodjih, ki jih lahko pri njihovem poučevanju za boljši razvoj uporabljajo učitelji. Kar tri zanimive izobraževalne dogodke pripravljajo tudi na I. gimnaziji v Celju. V četrtek bodo govorili o posledicah poškodb možganov na življenje posameznika, v petek o pomenu spanja na delovanje človeka, v soboto pa bo govora še o staranju in boleznih povezanih s pozabljanjem, ki prizadanejo človeka v tretjem življenjskem obdobju. Podrobnosti o dogodkih najdete TUKAJ. (NS)