julij 4, 2019

Več novosti na turizmu Pomona

Turizem Pomona pri Rogaški Slatini, ki turiste vabi z butičnimi nastanitvami in wellness centrom, je bogatejši za proizvodno-skladiščni objekt z galerijo in degustacijskim prostorom. Naložbo, vredno 350.000 evrov, so odprli v družbi gospodarskega ministra in direktorice Slovenske turistične organizacije.

Novi del Pomone so slovesno odprli z razkritjem Pomone, ki jo je v kamen vklesal umetnik Franc Černelč. Razkrili so jo slatinski župan Branko Kidrič, gospodarski minister Zdravko Počivalšek, lastnik Pomone Janko Zupanec in direktorica STO Maja Pak. (Foto: Blaž Lah-Potograf)

Avtentična in butična zgodba
Turizem Pomona v Zgornje Sečovo vabi že pet let, njej idejni oče in lastnik Janko Zupanec skrbi, da ponudbo vseskozi dopolnjuje. In kaj vse so pridobili z objektom, velikim okoli 400 kvadratnih metrov?

 

Naložba je stala več kot 350 tisoč evrov in je nadgradnja dosedanjega petletnega dela Slatinčana, ki temelji tudi na sadjarstvu in žganjekuhi, pri čemer je Turizem Pomona primer dobre prakse uspešnega koriščenja evropskega in državnega denarja. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je tako ob odprtju nove pridobitve dejal, da si v Sloveniji želi še več takšnih avtentičnih zgodb, direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak pa je Pomono, ki privablja tako domače kot tuje goste, ocenila kot butično zgodbo. Zupanec pri tem poudarja:

Nekaj utrinkov z odprtja novega objekta poglejte v spodnji fotogaleriji. (AD, foto: Blaž Lah-Potograf)

Galerija slik