november 28, 2017

Turizem povezal štiri občine

Mineva leto dni, odkar so občine Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica začrtale skupno pot v turistični destinaciji Rogla - Pohorje. Presegle so občinske meje in začele sodelovati v dobrobit gosta, ki je (bo) v teh krajih deležen pristnih lokalnih doživetij. Zavezale so se zelenemu in trajnostnemu turizmu.

Od leve proti desni: konjiški župan Miran Gorinšek, vitanjski župan irko Polutnik, zreški podžupan Drago Šešerko, vodja TIC-a Konjice Tjaša Kangler, državni sekretar Tadej Slapnik in Miša Novak iz STO-ja.

Kaj je prineslo prvo leto sodelovanja?
Miša Novak iz Slovenske turistične organizacije je prepričana, da ima destinacija Rogla-Pohorje izjemen potencial zaradi naravnih in kulturnih danostih, odlikuje ga edinstvena kombinacija srednjegorskega športnega centra s termalnim zdraviliščem, bogato dodatno kulturno-etnološko in kulinarično ponudbo, ki naj bi privabljala v vseh letnih časih. Kot je poudarila vodja Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice Tjaša Kangler zadnje leto niso držali križem rok. "Najbolj pomembno je, da smo presegli omejitve v glavah, podrli občinske meje in začeli sodelovati. Pripravili smo strategijo digitalnega marketinga, destinacija je dobila celostno marketinško podobo, organizirali smo poletna doživetja pri različnih ponudnikih v destinaciji in brezplačne vodene oglede za širšo javnost," še poudarja Kanglerjeva. (Prisluhnite ji v spodnjem posnetku.) V prvem letu skupnih prizadevanj so sodelovali na več kot 30 sejmih doma in v tujini ter pri več kot 50 dogodkih. Veliko so vlagali v razvoj kadrov, izvedli prvo izobraževanje 15 destinacijskih turističnih vodnikov. Plod skupnega dela je tudi projekt razpršenega hotela, ki bo v prenovljenem delu dvorca Trebnik v Slovenskih Konjicah vrata odprl še pred koncem tega leta. Kooperativa Konjice ga je uredila z državno finančno pomočjo. Prejela je finančno spodbudo v višini 20 tisoč evrov za razvoj socialnega podjetništva in v mansardnem delu Trebnika opremila osem dvoposteljnih sob, postopoma naj bi razpršeni hotel zaživel na novih lokacijah na območju destinacije Rogla-Pohorje, zato k sodelovanju vabijo lastnike prostorov, ki bi jih bili pripravljeni oddati za potrebe hotela. Projekt Razpršenega hotela bomo kmalu podrobneje predstavili. (BF)

Galerija slik

Datoteke

TJAŠA KANGLER O PRVEM LETU