Turizem povezal štiri občine

28.11.2017

Od leve proti desni: konjiški župan Miran Gorinšek, vitanjski župan irko Polutnik, zreški podžupan Drago Šešerko, vodja TIC-a Konjice Tjaša Kangler, državni sekretar Tadej Slapnik in Miša Novak iz STO-ja.

Mineva leto dni, odkar so občine Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje in Oplotnica začrtale skupno pot v turistični destinaciji Rogla - Pohorje. Presegle so občinske meje in začele sodelovati v dobrobit gosta, ki je (bo) v teh krajih deležen pristnih lokalnih doživetij. Zavezale so se zelenemu in trajnostnemu turizmu.

Kaj je prineslo prvo leto sodelovanja?
Miša Novak iz Slovenske turistične organizacije je prepričana, da ima destinacija Rogla-Pohorje izjemen potencial zaradi naravnih in kulturnih danostih, odlikuje ga edinstvena kombinacija srednjegorskega športnega centra s termalnim zdraviliščem, bogato dodatno kulturno-etnološko in kulinarično ponudbo, ki naj bi privabljala v vseh letnih časih. Kot je poudarila vodja Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice Tjaša Kangler zadnje leto niso držali križem rok. "Najbolj pomembno je, da smo presegli omejitve v glavah, podrli občinske meje in začeli sodelovati. Pripravili smo strategijo digitalnega marketinga, destinacija je dobila celostno marketinško podobo, organizirali smo poletna doživetja pri različnih ponudnikih v destinaciji in brezplačne vodene oglede za širšo javnost," še poudarja Kanglerjeva. (Prisluhnite ji v spodnjem posnetku.) V prvem letu skupnih prizadevanj so sodelovali na več kot 30 sejmih doma in v tujini ter pri več kot 50 dogodkih. Veliko so vlagali v razvoj kadrov, izvedli prvo izobraževanje 15 destinacijskih turističnih vodnikov. Plod skupnega dela je tudi projekt razpršenega hotela, ki bo v prenovljenem delu dvorca Trebnik v Slovenskih Konjicah vrata odprl še pred koncem tega leta. Kooperativa Konjice ga je uredila z državno finančno pomočjo. Prejela je finančno spodbudo v višini 20 tisoč evrov za razvoj socialnega podjetništva in v mansardnem delu Trebnika opremila osem dvoposteljnih sob, postopoma naj bi razpršeni hotel zaživel na novih lokacijah na območju destinacije Rogla-Pohorje, zato k sodelovanju vabijo lastnike prostorov, ki bi jih bili pripravljeni oddati za potrebe hotela. Projekt Razpršenega hotela bomo kmalu podrobneje predstavili. (BF)

TJAŠA KANGLER O PRVEM LETU
Štajerski val v sliki