julij 9, 2020

Tuš za 250 otroških morskih nasmehov

Celjsko podjetje Tuš bo tudi to poletje – kljub zdravstveni situaciji – omogočilo počitnice na morju za otroke iz socialno ogroženih družin. Na Debelem rtiču bo skupaj uživalo 250 otrok. Še 400 otrokom pa bodo zagotovili šolske potrebščine, ki jih bodo potrebovali v novem šolskem letu.

Zabave ne manjka. (Foto: Tuš)

Projekt Pričarajmo nasmeh je 18. leto, skupno število otrok, ki bodo v vseh teh letih uživali ob morskih dogodivščinah, bo tako doseglo skoraj številko 9000. »Polnoletnost projekta nas navdaja s ponosom in hvaležnostjo. Le redko kdo, ki vsako leto odide na počitnice, si predstavlja, kaj pogled na morje in okus slane vode pomeni otroku, ki morje pozna le s televizije,« razlaga vodja dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu Anja Marjetič.

To poletje bo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču po teden dni uživalo 250 otrok iz vse Slovenije, ki morja sicer ne bi videli. Prav ta teden so tam tudi otroci s širšega Celjskega. Strokovni sodelavci in animatorji Rdečega križa Slovenije zanje vsako leto pripravijo pester program z ustvarjalnimi, športnimi, izobraževalnimi, kreativnimi in zabavnimi aktivnostmi.

Projekt Pričarajmo nasmeh je letos polnoleten, ponosno povesta Vesna Mikuž, predsednica RKS, in Andraž Tuš, Generalni direktor Skupine Tuš (Foto: Tuš)

Seveda ne manjka niti kopanja. »Prav vsi otroci so, glede na preteklo znanje, vključeni v plavalne tečaje, tako da uživajo v vodi in nadgrajujejo svoje plavalne veščine. Pridobljeno plavalno znanje se nam zdi ena od ključnih vsebin, ki jim jo ponudimo v okviru letovanja, saj je to znanje in izkušnja za vse življenje,« pravijo v Tušu in dodajajo, da letos projekt še nadgrajujejo: »V letošnjem letu, ko je bila šola povsem drugačna, kot so je bili otroci vajeni, je bila odločitev za novo leto projekta nujna, a ob spoštovanju danih okoliščin. Ponosni smo, da bomo nepozaben morski teden pričarali otrokom iz socialno ogroženih skupin iz vse Slovenije. V duhu trenutnih razmer pa bomo prvič še 400 otrokom zagotovili prepotrebne šolske potrebščine, s katerimi bodo lažje in brez skrbi zakorakali v novo šolsko leto«.

Nekaj Tuševih foto utrinkov skupine otrok, ki na Debelem rtiču uživa ta teden, najdete v spodnji galeriji. (AD)

Galerija slik