julij 24, 2017

Učenci velenjskih šol bodo dobili 22 tisoč zvezkov

Mestna občina Velenje bo letos že četrto leto vsem učencem velenjskih osnovnih in srednjih šol podarila zvezke. Učenci prve triade in srednješolci se bodo tako ob novem šolskem letu razveselili treh zvezkov, ostali osnovnošolci pa bodo v zbirko potrebščin dodali pet zvezkov s prav posebnim motivom.

Naslovnice letošnjih zvezkov bodo krasile deklice Kalinkies.

Za naslovnice poskrbela Velenjčanka
"Za letošnje šolsko leto smo na občini naročili 22 tisoč zvezkov, in sicer jih bodo osnovne šole prejele 19 tisoč, Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje 575 zvezkov, Šolski center Velenje 540 zvezkov in Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje 900 zvezkov," je povedala Simona Pogorelčnik z mestne občine Velenje. Pravi, da bodo letošnji zvezki nekaj posebnega. Običajno so naslovnice krasile fotografije, letos pa so se na občini odločili, da naslovnice krasi družina prijazne deklice Kalinkies, ki jih je ustvarila Velenjčanka Neja Kaligaro.

Zvezki, šolski sklad, darilo prvošolcem
Za izdelavo letošnjih zvezkov so iz občinskega proračuna namenili 15.500 evrov. Velenjska občina želi s podarjenimi zvezki prispevati k zmanjševanju stroškov družinskega proračuna ob začetku šolskega leta. „Vemo, da marsikatero družino zelo obremeni novo šolsko leto, kar se financ tiče. Tako staršem želimo olajšati vstop otrok v novo šolsko leto,“ donacijo pojasni Pogorelčnikova. To pa ni edina pomoč, ki jo občina nudi šolskemu izobraževanju. Mestna občina Velenje prispeva tudi v šolske sklade vseh šol za nakup šolskih potrebščin za otroke socialno šibkejših družin. Prav tako pa vsak prvošolec ob vstopu v šolske klopi prejme darilo župana. Več pa v pogovoru s Simono Pogorelčnik v spodnjem zvočnem posnetku (PŽ).

Datoteke

Pogovor s Simono Pogorelčnik