marec 13, 2020

V Slovenski Bistrici koronavirusa še ni, a vseeno dodatna preventiva

Zaradi širjenja novega koronavirusa je tudi Občina Slovenska Bistrica, v kateri sicer na srečo doslej še ni potrjenega primera okužbe s koronavirusom, sprejela nekaj dodatnih ukrepov. Podrobnosti so predstavili na novinarski konferenci.

Vstop v zdravstveni dom je tudi v Slovenski Bistrici omejen ter možen le skozi dva vhoda, po predhodnem pogovoru z zdravstvenim delavcem. (Foto: Štajerski val)

Do nadaljnjega na Občini Slovenska Bistrica ni uradnih ur. Vsi javni zavodi, katerih ustanovitelj je občina, so zaprti za obiskovalce. Do preklica so odpovedane vse športne in druge prireditve. Občanom priporočajo, da ne organizirajo in se ne udeležujejo zasebnih druženj ter društvenih aktivnosti. Prav tako se naj izogibajo vsem potovanjem. Župan Ivan Žagar je ljudi znova pozval k odgovornemu ravnanju: 

Šole in vrtci bodo od ponedeljka, tako kot povsod po državi, zaprti, za otroke staršev vrtca in prve triade v šoli, kjer med izrednimi razmerami opravljajo nujna dela, bodo zagotovili varstvo. Sicer pa veseli dejstvo, da v Slovenski Bistrici še ni okuženih z novim koronavirusom. Branko Hojnik, poveljnik Civilne zaščite v Slovenski Bistrici:



Povejmo še, da Zdravstveni dom in Lekarna Slovenska Bistrica delujeta v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za zdravje.

Vse aktualne uradne informacije spremljajte na posebni vladni strani, TUKAJ. (AD)