april 10, 2018

Unior le prodal RTC Krvavec

Delniška družba Unior je prodala RTC Krvavec. Kupila ge je Alpska investicijska družba. Spomnimo, da je Uniorjeva uprava pogodbo o prodaji 98,56 odstotnega lastniškega deleža podpisala že lanskega decembra. A je do prenosa delnica v KDD Centralni klirinško-depotni družbi prišlo šele včeraj.

Novi lastnik zagotavlja, da v RTC Krvavec ne bo odpuščal in da bo s skrbim gospodarjenjem zagotavljal pogoje za razvoj centra. (Foto: RTC Krvavec)

Kupnina poslovna skrivnost, presegla naj bi milijon evro
Unior je s postopki prodaje Rekracijsko-turističnega centra Krvavec začel pred dvema letoma. Tako je izpolnil eno od zahtev bank upnic, ki so z Uniorjem pred leti sklenile sindicirano kreditno pogodbo. Kot je Unior še navedel v sporočilu za javnost, je Alpska investicijska družba, katere lastnik je družba Infohip, zakoniti zastopnik pa kranjski podjetnik Janez Janša, izpolnila vse v pogodbi navedene odložne pogoje. Tako je postala lastnica 98,56-odstotnega lastniškega deleža v družbi RTC Krvavec. Prenos delnic je bil po izpolnitvi pogojev izveden včeraj. Niti v RTC Krvavec niti v Uniorju višine kupnine ne razkrivajo. Sklicujejo se na poslovno skrivnost. Po poročanju nekaterih medijev pa naj bi znašala nekaj več kot milijon evrov. Kupec je sicer zagotovil, da bo z razvojnimi načrti in skrbnim gospodarjenjem omogočil razvoj priljubljenega središča, ohranil delovna mesta ter pripomogel k razvoju regije in turistični prepoznavnosti celotne Slovenije. Skupščina RTC Krvavec bo maja. (BF)