marec 5, 2015

Upravna enota Šentjur najbolje ocenjena

Upravna enota Šentjur je med vsemi slovenskimi upravnimi enotami dobila najvišjo oceno zadovoljstva strank. Na lestvici od ena do pet so ji uporabniki namenili oceno 4,97.
V šentjurski upravni enoti sta dve občini s 121 naselji.

Visoka pričakovanja strank

Upravne enote anketo zadovoljstva strank izvajajo vsaki dve leti, ministrstvo za javno upravo je najnovejšo lestvico objavilo v ponedeljek. Šentjurska upravna enota je pred vsemi. „Zavedamo se, da stranke od nas zelo veliko pričakujejo in mi smo se tem pričakovanjem očitno znali dovolj približati, tako s strokovnostjo kot z odprtostjo in s prijaznostjo. Prepričana pa sem, da temu sledimo vse upravne enote v Sloveniji, kar kažejo tudi ocene ostalih,“ je za Štajerski val povedala načelnica Marjana Metličar in dodala, da je povprečna ocena 4,73. Kot lahko slišite v spodnjem posnetku, pa je zaupala, da je recept za dobro delo tudi v malenkostih, kot je jutranja skupna 15-minutna kava zaposlenih.

Več podjetnikov, manj gradbenih dovoljenj

Šentjurska upravna enota, ki obsega občini Šentjur in Dobje s skoraj 20 tisoč ljudmi, je lani sicer skupaj obravnavala več kot 32 tisoč zadev, vse je rešila v zakonskih rokih. Največ dela je bilo na področju kmetijstva, pri izdaji GERK-ov, več kot leta 2013 je bilo tudi registracij samostojnih podjetij in gospodarskih družb, manj kot minula leta pa je bilo prošenj za izdajo gradbenih dovoljenj, kar je posledica vsesplošne krize. Našteli so 223 rojstev in 171 smrti. Porok je bilo 49. (AD)

Datoteke

Marjana Metličar o spodbudah za zaposlene