november 27, 2015

Uspešna trojica na Slovenjebistriškem

Vlado Leskovar, Vladimir Jelen in Dušan Iršič so po mnenju novinarjev najuspešnejši gospodarstveniki na širšem Slovenjebistriškem. Gre za tradicionalni izbor lokalnega tednika in Društva novinarjev, na katerem podelijo nazive Direktor, Podjetnik in Obrtnik leta.

Vsi trije nagrajenci so prejeli kipec Haložanka, simbol prizadevnosti in vztrajnosti, avtorja Francija Černelča. (foto: Milan Sternad)

Direktor leta
Vlado Leskovar je podpredsednik upravnega odbora skupine Impol za področje financ. Slovenjebistriški gigant z več kot tisoč zaposlenimi tudi letos, ko obeležuje 190 let, niza poslovne uspehe. Po napovedih vodilnih bo Impol celo presegel svoja najboljša poslovna leta in se uvrstil med deseterico najuspešnejših slovenskih gospodarskih družb. Vse bolj se uveljavlja v vlogi razvojnega dobavitelja, še posebej v avtomobilski industriji. Tudi sicer ima podjetje na zalogi več konkretnih pobud za razvoj naprednih izdelkov iz aluminija in zlitin ter razvoj tehnologij. Po mnenju novinarjev so za Impolov uspeh zaslužni tako prizadevni delavci kot odgovorno vodstvo, v katerem uspešno sodeluje Direktor leta 2015 Vlado Leskovar.

Podjetnik in Obrtnik leta
Na včerajšnji slovesnosti v Slovenski Bistrici so podelili še dva naziva. Podjetnik leta je postal Vladimir Jelen, lastnik podjetja Temat. Širša javnost ga je spoznala kot nominiranca za slovensko gazelo leta. Medtem so ga slovenjebistriški novinarji že nominirali za najresnejšega kandidata za podjetnika leta. Podjetje se ukvarja z izvajanjem neporušnih preiskav zvarov na industrijskih objektih. Na začetku so bili v podjetju zaposleni le trije, danes jih je štirinajst. Nenehno se izobražujejo, predvsem na področju neporušnih preiskav. Naziva Obrtnik leta se je razveselil Dušan Iršič iz Žabljeka, lastnik gostišča in športno-rekreacijskega centra, ki ga poleg rekreativcev vse pogosteje obiskujejo tudi športni klubi. Nenehno nadgrajujejo tudi gostinsko ponudbo. Za uspehe skrbi celotna družina Iršič in še deset redno zaposlenih sodelavcev. Izstopajo tudi po urejenosti okolice, kar potrjujejo številne Zlate vrtnice, priznanja medobčinske turistične zveze Slovenska Bistrica. Spoznajte nagrajence na spodnji fotografiji. (BF)

Galerija slik