julij 19, 2019

V Arji vasi varijo glasbena piva

V Arji vasi so včeraj odprli vrata nove mikropivovarne - Savinjske pivovarne - Clef brewery. Njena posebnost je, da je proizvodnja tesno povezana z glasbo. Izbrana butična piva namreč med drugim nosijo imena skladb legendarnih slovenskih glasbenih skupin.

Krivci za novo mikropivovarno v Arji vasi (od leve proti desni) Franci Žužej, Matevž Gobec, Martin Gobec, Jure Gobec in Matjaž Omladič. (Foto: Radio Štajerski val)

Čau sonček, Napoj in Orion
Savinjska dolina in njeni prebivalci so od nekdaj povezani s hmeljarstvom, po besedah žalskega župana Janka Kosa imajo Savinjčani hmelj že v krvi. Odkar so dobili Fontano piv Zeleno zlato pa na plano prihaja tudi njihova pivovarska žilica. Ta se je znova prebudila tudi v Arji vasi, na domačiji Žužejevih, kjer so včeraj odprli vrata Savinjske pivovarne - Clef brewery. Projekt je rezultat sodelovanja družine Gobec in znanega žalskega podjetnika Matjaža Omladiča. Solastnik Jure Gobec razlaga:



Nov objekt Clef Brewery, v katerem so degustacijski kotiček in večji fermentorji.

Degustacijski kotiček.

Proizvodni prostori, ki sta si jih v družbi žalskega župana Janka Kosa ogledala tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in župan občine Podčetrtek Peter Misja.

Naložba je stala okoli pol milijona evrov, vendar to ni končna številka, saj jo bodo v prihodnje še nadgrajevali. In koliko vrst piva trenutno nudijo? Jure Gobec pravi:

Trenutno so ljubiteljem hmeljskega napitka na voljo Orion, Napoj in Čau sonček, ki ga boste od avgusta lahko poskusili tudi na žalski Fontani piv Zeleno zlato.

Posebnost mikropivovarne iz Arje vas je sicer, da je njihova proizvodnja piva tesno povezana z glasbo. Izbrana butična piva, katerih glavni pivokuhar je najmlajši v družini, Matevž Gobec, namreč med drugim nosijo imena skladb legendarnih slovenskih glasbenih skupin, kot sta Siddhartin Napoj in Čau sonček skupine Zmelkoow. Še nekaj fotografij z odprtja nove mikropivovarne si oglejte spodaj. (NS)