julij 17, 2019

V Beli hiši pili šmarsko vino, Trump navdušen

Vina vinogradništva Kolar iz Spodnje Ponkvice so našla pot v Belo hišo in očitno navdušila predsednika in prvo damo ZDA Donalda in Melanio Trump. To dokazuje zahvala ameriškega predsednika, ki je Kolarjevim poslal posebno posvetilo in darilo z lastnoročnim podpisom.

Kolarjeva vina, za katera so iz Bele hiše prejeli posebno zahvalo predsednika Donalda Trumpa. (Foto: Vinogradništvo Kolar)

Melanio navdušil Vragolino Roso, Donalda konjak
Vinogradnistvo Kolar iz Spodnje Ponkvice v Šmarju pri Jelšah je predsedniku Donaldu Trumpu in prvi dami Melanii Trump odposlalo več prestižnih vzorcev njihovih vin, s katerimi so v Beli hiši očitno napravili izjemno dober vtis. "Prva dama Melania je bila najbolj navdušena nad našim sadnim vinom vragolino roso, ki je oplemeniten z naravno gozdno jagodo in čilinom, ki ga pripravljamo po skrivnem receptu z Maticem Vizjakom. Na predsednika Trumpa pa je najboljši vtis napravil okus našega konjaka, ki ga sicer ne pije," razlaga Ivan Kolar in dodaja, da sta zakonca Trump okusila tudi njihovo predikatno vino pozne trgatve sauvignon, muškat s hambourgom, laški rizling, zeleni silvanec, rumeni muškat in čili vino, ki je lani v ZDA prejelo prestižno priznanje.

Trump prihodnje leto v Spodnji Ponkvici?
Da so Kolarjeva vina v Beli hiši pustila močan vtis, priča posebno Trumpovo posvetilo in darilo s predsednikovim lastnoročnim podpisom, ki ga je Kolarjevim izročil ameriški veleposlanik v Sloveniji. "Štejemo si v čast, da so bila vina iz Spodnje Ponkvice in občine Šmarje pri Jelšah prisotna na mizi v Beli hiši. Najbolj pa nas veseli, da smo od predsednika dobili zahvalo v fizični obliki. Tudi mali človek je lahko uspešen, če ima znanje in požrtvovalnost", pravi Kolar in dodaja, da je to za njihovo vinogradništvo s 417 let dolgo tradicijo velik uspeh. Trump naj bi po Kolarjevih besedah decembra letos ali marca prihodnje leto želel obiskati Sevnico, ob tej priložnosti pa naj bi se ustavil tudi v kleti Vinogradništva Kolar. Kako je Kolarjevo vino našlo pot v Belo hišo in s kakšnim darilom se je Trump zahvalil, je Ivan Kolar razkril v pogovoru s Katjo Žolgar. (SP)

 

Datoteke

Ivan Kolar o vinih v Beli hiši