V Bistrici ob Sotli izbrali naj spominek

06.08.2015

Kot prvi se je v majici s potiskom zmagovalne ilustracije predstavil MPZ Bistrica ob Sotli, ki v teh dneh nastopa na Lastovem.

Ilustracija Karmen Bovha bo predstavljala osnovo za izdelavo več turističnih spominkov v občini Bistrica ob Sotli. Na natečaju tamkajšnjega mladinskega društva je zmagala z ilustracijo, ki simbolično upodablja tri bistriška naselja v prepletu med dediščino in sodobnostjo.

Za večjo prepoznavnost občine
Natečaj za izbiro najboljših predlogov za celostno podobo turističnega spominka občine je Mladinsko društvo izvedlo v sklopu projekta Ne pozabimo vasi, ki poteka pod koordinatorstvom občine Bistrica ob Sotli. Po besedah Irene Černelč projekt ne zajema celotne občine, zato je bil natečaj izveden le za naselja Kunšperk, Polje ob Sotli in Bistrica ob Sotli. Na razpis sta prispela dva predloga. Zmagal je predlog Karmen Bovha z ilustracijo Bistrice ob Sotli, Kunšperka in Polja pri Bistrici. »Rešitev izhaja iz spoznanja, da se ravno v prepletu naravnih danosti in človeške dejavnosti kažeta prostorska identiteta in turistična prepoznavnost tega območja. Zmagovalka je prepričala z vektorsko predlogo, ki se lahko uporablja za napise na majice, broške, vrečke ipd.," razlaga Černelčeva. Je pa bil po njenih besedah dobrega odziva deležen tudi predlog Francija Černelča, ki je predložil model za izdelavo kamna časti. Ta se lahko upodobi v obliki gline, mila, magnetkov… Irena Černelč verjame, da sta oba predloga dobra osnova za oblikovanje nadaljnje spominkarske ponudbe na območju Bistrice ob Sotli. Kako bo zaživela, pa bo odvisno predvsem od nadaljnjih aktivnosti Občine. (SP)

 
Štajerski val v sliki