september 20, 2018

V bitko za konjiškega župana tudi poslanec?

V konjiški občini še nihče ni javno napovedal kandidature za župana, govoric o možnih kandidatih pa je kar nekaj. Najbolj presenetljivi so namigi, da naj bi se za županski stolček potegoval SDS-ov poslanec Bojan Podkrajšek. Aktualni župan Miran Gorinšek še molči. In koga naj bi še zanimalo županovanje?

Predvolilno vzdušje na Konjiškem je še bolj ali manj skrivnostno. Javnih najav kandidatur še ni, krožijo pa številne govorice in ugibanja.

Podkrajšek, Gorinšek, Ratajc, Punčuh?
Bojan Podkrajšek, ki mu je na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) že drugič uspelo zagotoviti poslanski mandat, je za naš radio povedal, da govorice o njegovi kandidaturi za konjiškega župana niso iz trte izvite. "O tem se v naši stranki res pogovarjamo, dokončno odločitev vam bom sporočil v naslednjih dneh," nam je po telefonu zagotovil Podkrajšek. Ob tem pa se mnogi sprašujejo, zakaj bi nekdo poslanski stolček bil pripravljen zamenjati za županski. Do nas je prišla tudi informacija, da naj bi bila v igri za županjo direktorica konjiškega Lambrechtovega doma Irena Vozlič. "Nikoli nisem uradno potrdila kandidature, čeprav sem imela to možnost. Zaenkrat se moja pot nadaljuje v Lambrechtovem domu. Ni nepomembno, da so si pred meseci zaposleni, stanovalci in nekateri občani tako zelo prizadevali, da ostanem v domu, torej jih zdaj nimam srca vznemirjati s političnimi ambicijami," je preko maila potešila našo redovednost Vozličeva. Aktualni župan Miran Gorinšek, član SLS-a, odločitve še ne želi deliti z javnostjo, pravi, da jo bo sporočil po kongresu Slovenske ljudske stranke, ki bo konec tega meseca. A mnogi že namigujejo, da se bo Gorinšek zagotovo potegoval za tretji mandat. To lahko z veliko verjetnostjo zatrdimo tudi za direktorja Zdravstvenega doma Slovenske Konjice Darka Ratajca. Povedal nam je, da naj bi ga podprle tri ali štiri stranke, ni pa še želel razkriti, katere, saj dogovarjanja še potekajo. Po naših informacijah naj bi bil Ratajc skupni kandidat Socialnih demokratov, DeSUS-a in SMC-ja. Morda se pridruži še kakšna stranka. Nova Slovenija bo imela svojega kandidata. Ime je za javnost še neznanka. Po napovedih predsednika konjiškega občinskega odobra Nove Slovenije Jureta Levarta ga bodo predstavili naslednji teden. Govorilo se je, da bo njihova kandidatka Irena Švab Kavčič. A nam je povedala, da to ne drži. O kandidaturi pa razmišlja tudi mladi konjiški pravnik Primož Punčuh. Vendar dokončne odločitve še ni sprejel. (BF)