januar 5, 2019

V Božičnem Vojniku rekordno število obiskovalcev

Božični Vojnik in največjo razstavo jaslic v Sloveniji je v četrtem letu projekta obiskalo rekordno število obiskovalcev. Od blizu in daleč so si prišli ogledat več kot 230 jaslic, uživali so lahko v številnih kulturnih in glasbenih dogodkih, se sprehodili po božičnem sejmu, ob tem pa tudi kaj dobrega pojedli in popili.

Jaslice, razstavljene na dvoriščih v treh vojniških ulicah, v cerkvi Sv. Jerneja in Jernejevem domu, si je letos ogledalo več kot 40.000 obiskovalcev od blizu in daleč. (Foto: Božični Vojnik)

Iz cele Slovenije in tujine
Bogato razstavo jaslic, ki so bile razstavljene v treh vojniških ulicah, v cerkvi Sv. Jerneja in Jernejevem domu, si je v dobrih dveh tednih ogledalo več kot 40.000 obiskovalcev od blizu in daleč. Prišli so tudi iz tujine, denimo iz Avstrije in Hrvaške. Petra Pehar Žgajner z vojniške občine pa izpostavlja še eno zanimivost:

Čeprav je Božični Vojnik šele zaprl svoja vrata, pa organizacijska ekipa že pretresa ideje in kuje načrte za naslednji dogodek, ki bo že peti po vrsti. Kot obljublja Pehar Žgajnerjeva, bo obogaten in poln novosti.

Če ste letošnji Božični Vojnik zamudili in še niste prepričani, če bi obiskali naslednjega, si TUKAJ oglejte nekaj utrinkov, da se prepričate, da se splača. (NS)