december 13, 2019

V Celje vabi 20. Pravljična dežela

Potem ko si je Celje pred dvema tednoma nadelo pravljično preobleko, je danes na Glavnem trgu vrata odprla še Pravljična dežela. Najmlajše bo s pravljičnimi vilami in drugimi liki razveseljevala vse do zadnjega decembra, ko se obeta otroško silvestrovanje.

Pravljične vile v družbi Sladkega Tonija vabijo v Prevljično deželo. (Foto: Radio Štajerski val)

Kar 19 dni pravljičnega dogajanja
V 19 letih se je v Pravljični deželi zvrstilo ogromno zgodb, pravljičnih junakov, glasbenih gostov, pravljičnih animatorjev in odličnih izvajalcev, zato je tudi letošnja nekaj posebnega, pravi vodja Pravljične dežele Vladimira Skale in razlaga:

Na prvo adventno nedeljo so ob jubileju Pravljične dežele v Muzeju novejše zgodovine Celje na ogled postavili priložnostno razstavo. Sicer pa se lahko tudi letos v Pravljično deželo pripeljete s pravljičnimi vlaki, na otroško silvestrovanje bo peljal celo vlak s Štajerskim valom.



Veselo je bilo danes na pravljičnem vlaku, ki je na odprtje Pravljične dežele pripeljal iz Podčetrtka.

Sicer pa so vile v Pravljični deželi letos ob številnih glasbenih nastopih, ustvarjalnicah in zabavnih dogodkih pripravile tudi novosti. Med drugim lahko pošljete pravljično pismo Božičku ali prijateljem in ga oddate v pravljični poštni nabiralnik, peli pa boste lahko tudi pravljično himno, ki so jo ustvarili ob letošnji 20-letnici Pravljične dežele. Podrobnejši program dogajanja najdete TUKAJ. (NS)

Pravljične vile popestrijo vožnjo.