junij 10, 2020

V celjski bolnišnici spet dovoljeni obiski

V Splošni bolnišnici Celje so od danes znova dovoljeni obiski. A še vedno so zelo omejeni, upoštevati je treba več pravil. Pred vstopom bodo preverili, ali obstaja verjetnost, da ste okuženi z novim koronavirusom.

Večina obiskovalcev celjske bolnišnice mora vstopati skozi glavni vhod. (Foto: Štajerski val)

V celjski bolnišnici so obiski od danes omejeni na eno odraslo osebo na dan, ki mora biti zdrava, imeti pa mora tudi negativno epidemiološko anamnezo. »Obiski so otrokom dovoljeni le izjemoma, v dogovoru z zdravnikom na posameznem oddelku. Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov,« so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje in dodali, da lahko obiski trajajo največ 15 minut, obiskovalci morajo ves čas obiska nositi zaščitno masko ter si ob vstopu razkužiti roke, prav tako je treba upoštevali morebitna dodatna navodila zdravstvenega osebja. 

Ob tem so določili nove čase obiskov:

Iz bolnišnice ob tem sporočajo, da vsi obiskovalci v bolnišnico vstopajo skozi vhod št. 1, torej skozi glavni vhod nasproti celjskega zdravstvenega doma. Izjema pa so:
Ginekološko-porodniškega oddelka, ki bodo vstopali skozi vhod št. 9,
Otroškega oddelka, ki bodo vstopali skozi vhod št. 14 in
Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja, ki bodo vstopali skozi vhod št. 11.

Na vseh vhodih bodo medicinske sestre evidentirale vsakega obiskovalca in preverile tveganja za COVID19. Odgovoriti bo treba na več vprašanj, resničnost svojih odgovorov bodo obiskovalci potrdili s podpisom. »Takšni ukrepi so potrebni za zmanjšanje tveganja, da z obiskovalci pride do vdora okužbe v bolnišnico in prenosa na imunsko ogrožene paciente,« razlagajo v bolnišnici ter dodajajo, da se lahko v primeru težkega zdravstvenega stanja in drugih posebnih razlogov obiski dogovorijo z lečečim zdravnikom tudi izven določenih časovnih terminov. (AD)