maj 6, 2020

V celjski bolnišnici znova več sprememb pri delu in obravnavi bolnikov

Splošna bolnišnica Celje v teh dneh znova reorganizira svoje delo. Oddelek za zdravljenje kritično bolnih s covidom-19 so zaprli, postopoma večajo program nenujnih specialistično ambulantnih in diagnostičnih zdravstvenih storitev. Spreminja se tudi način obveščanja pacientov o terminih obravnave.

Splošna bolnišnica Celje trenutno ni več covid bolnišnica. Če bi se pojavil drugi val epidemije, bi se lahko vanjo znova organizirala v največ 72 urah. (Foto: SBC)

Še vedno veljajo strogi varnostni ukrepi
Število pacientov z novim koronavirusom se je v Splošni bolnišnici Celje zmanjšalo do te mere, da so oddelek, ki je bil namenjen zdravljenju kritičnih covid bolnikov zaprli oz. spet namenili za oskrbo pacientov brez koronavirusa. Direktorica celjske bolnišnice Margareta Guček Zakošek razlaga:

Splošna bolnišnica Celje tako trenutno ni več covid bolnišnica. Protokol ministrstva za zdravje določa, da so v prvi fazi to Univerzitetna klinična centra v Ljubljani in Mariboru ter bolnišnica Golnik. Kaj to pomeni?

Z reorganizacijo dela v celjski bolnišnici tako postopoma večajo program nenujnih specialistično ambulantnih in diagnostičnih zdravstvenih storitev.

Odslej obveščanje o terminih po pošti
V bolnišnici še vedno veljajo strogi varnostni ukrepi, s katerimi skušajo na najmanjšo možno mero zmanjšati tveganje za prenos covid-19 okužbe v bolnišnico. Tako še vedno ostaja omejeno število vhodov. V bolnišnici morajo pacienti in njihovi morebitni spremljevalci nositi zaščitno masko, ob vstopu si morajo razkužiti roke, v čakalnicah pa spoštovati poldrugi meter medsebojne razdalje. Se pa v teh dneh spreminja tudi način obveščanja pacientov o terminu nenujne obravnave v bolnišnici. Guček Zakoškova poudarja:

Ob tem še opozarja, da pacienti, ki ob prihodu s seboj ne bodo imeli izpolnjenega anketnega vprašalnika, v bolnišnico ne bodo mogli vstopiti. (NS)