december 10, 2018

V celjski javni kuhinji mesečno več kot 300 ljudi

Socialno ogroženi občani v Celju lahko že dve desetletji izkoristijo možnost brezplačnega toplega obroka v javni kuhinji. Od leta 2014 domuje v prostorih I. OŠ Celje. Vsak mesec jo obišče več kot 300 ljudi. Odprta je tudi v teh predprazničnih decembrskih dneh.

V Celju možnost brezplačnega toplega obroka v sklopu programa javne kuhinje omogočajo od leta 1998. (Fotografija je simbolična.)

Brezplačni topli obroki tudi prihodnje leto
Celjska občina denar za pripravo in razdeljevanje toplih obrokov zagotavlja vse dni v letu. Letos je za to odštela dobrih 230.000 evrov, program javne kuhnije namerava v nespremenjeni obliki nadaljevati tudi prihodnje leto. Vanj je sicer mesečno vključenih povprečno 325 oseb. O upravičenosti odloča celjski center za socialno delo. Organizacijo javne kuhinje je leta 2014 prevzela I. OŠ Celje, kjer so dve leti pred tem končali prenovo kuhinje v Kosovelovi ulici. Ta omogoča pripravo več kot 1.000 toplih obrokov dnevno. Uporabnikom jih razdeljujejo v spremljajočih prostorih šole na Vrunčevi ulici. Prostori so v pritličju in imajo lasten vhod. (NS)