V Celju nagradili najboljše inovatorje

31.05.2015

Komisija je najboljše letos izbrala izmed devetnajstih prijavljenih inovacij. Foto: RGZ Celje

Regionalna gospodarska zbornica Celje je ta teden nagradila najbolj inovativna podjetja v celjski regiji. Za leti 2014-2015 je podelila štiri zlate, šest srebrnih in pet bronastih priznanj ter štiri diplome. 

Komisija izbirala med devetnajstimi inovacijami
„Komisija je imela pri izbiri najboljših inovacij letos težko delo, saj so bile vse inovacije zelo dobre“, je povedal član komisije Marko Tukarić. Letos je z 19 inovacijami sodelovalo 41 inovatorjev iz 12 podjetij ter en samostojni inovator. Z najvišjimi zlatimi priznanji so se okitila podjetja Swatycomet, Container, Sico in Cinkarna Celje. Ostala priznanja so prejela podjetja Ursa, Kočevar in sinovi, Cetis, Unior, Bosio, GKN Driveline Slovenija ter Štore Steel. 

Priznanja kot spodbuda za nadaljnje delo
Regionalna gospodarska zbornica Celje je razpis in izbor najboljših inovacij v celjski regiji pripravila že 15. leto zapored. Z njim želi spodbujati in pospeševati inovacijske dejavnosti ter hkrati promovirati inovacije podjetij, ki sodelujejo. Trije letošnji dobitniki zlatega priznanja, Swatycomet, Sico in Container, so se s svojimi inovacijami uvrstili v finale za izbor najboljših inovacij na državni ravni. Tiste, ki bodo tam dosegle najboljši rezultat, se bodo promovirale tudi v mednarodnem prostoru. (NS)
Štajerski val v sliki