april 13, 2015

V Celju podelili občinska priznanja

Konec tedna so v Celju obeležili občinski praznik. Na slovesnosti v Narodnem domu so se med drugim poklonili letošnjim dobitnikom občinskih priznanj, celjskih grbov.
Foto: Občina Celje
Zlati celjski grb Novemu Tedniku

Najvišje priznanje - Zlati celjski grb je ob 70-letnici delovanja za informativni, kulturni in domoznanski pomen pri sooblikovanju celjskega družbenega življenja prejelo uredništvo časnika Novi Tednik. Njegova zgodovina sega v čas po koncu druge svetovne vojne, ko je leta 1945 v Celju začel izhajati predhodnik današnjega časopisa. Skozi leta je izhajal pod različnimi imeni, od leta 1968 pa nosi ime, ki ga ima danes. 

Po trije srebrni in bronasti celjski grbi

Dobitniki srebrnih celjskih grbov so bili letos trije. Prejeli so jih Tone Primožič, za dolgoletno vodenje in organizacijo sekcije izletništva v Planinskem društvu Celje – Matica, Vladimir Ljubek za dolgoletno aktivno delovanje v Krajevni skupnosti Pod gradom in prizadevanje za blaginjo sokrajanov ter Danijel Pavlinec za izjemne rezultate in uspehe na področju športa invalidov ter promocijo celjske športne dejavnosti doma in v tujini.

Tudi dobitniki bronastih celjskih grbov so bili trije. Prejeli so jih Don Boscov center in salezijanci za nudenje pomoči otrokom in mladim v brezupnih življenjskih situacijah ter organiziranje različnih programov, v katere so vključene vse generacije. Za ustvarjalnost in inovativen pristop v razvoju start-up podjetništva med mladim je bronasti celjski grb prejel tudi Matevž Petek. Za večletno uspešno delo v kmetijsko-gozdarski panogi se ga je razveselil še Marjan Turnšek.

Štiri dobitnice kristalnih grbov

Podelitev kristalnih celjskih grbov za odličnost v celotnem študijskem obdobju je bila letos v znamenju žensk. Prejele so jih Ajda Seničar, Maja Lipuš, Gea Pantner Vofand in Maša Škrinjar. (NS)

Nekaj nagrajencev na slovesnosti smo ujeli pred naš mikrofon. Prisluhnete jim lahko na spodnjih povezavah.

Datoteke

TATJANA CVIRN (NOVI TEDNIK) O POMENU ZLATEGA GRBA

DANIJEL PAVLINEC O SREBRNEM GRBU

SLAVKO PAJK (DON BOSKOV CENTER) O POMENU BRONASTEGA GRBA