avgust 28, 2018

V Celju v župansko tekmo tudi Marko Zidanšek

Slabe tri mesece pred lokalnimi volitvami se v Celju širi nabor kandidatov, ki se bodo potegovali za županski stolček. Aktualnemu županu Bojanu Šrotu in Sandiju Sendelbahu se je v bitki za pisarno na Trgu celjskih knezov 9 pridružil še Marko Zidanšek iz SLS.

Marko Zidanšek iz SLS se v župansko bitko podaja z ekipo, v kateri bo nekaj starih obrazov, nekaj pa bo tudi novih. (Marko Zidanšek na fotografiji z mestnima svetnikoma Petrom Piškom in Darjo Turk, ki je tudi celjska podžupanja). (Foto: Radio Štajerski val)

Celje kot vizija
Mestni odbor SLS Celje se na lokalne volitve podaja s svojim predsednikom Markom Zidanškom. Zidanšek je direktor celjskega komunalnega podjetja Simbio, že več let je tudi celjski mestni svetnik. O razlogih za kandidaturo pravi: „Slovenska ljudska stranka ima v Celju kar 20 let vodilno mesto in prav je, da tudi tokrat ponudi svojega kandidata. Za župana bom kandidiral predvsem zato, ker je treba sprejeti občinski prostorski načrt, da bomo v mesto privabili investitorje in s tem tudi posledično polnili občinski proračun. Želimo pa v mesto z visokotehnološkimi zgodbami nazaj privabiti vse tiste, ki so mesto mogoče zapustili in so se izobraževali tukaj. In na ta način bi mesto Celje kot vizija postalo najbolj privlačno mesto za življenje v Sloveniji.“ Med glavnimi poudarki svoje kandidature Zidanšek izpostavlja še ustvarjanje spobudnih pogojev za razvoj gospodarstva, skrb za kulturno področje in razvoj turizma. Predvsem si bo, kot pravi, z ekipo prizadeval za oživitev in izkoristek potenciala, ki ga ima Šmartinsko jezero.

V župansko bitko za zdaj trije
Zidanšek in aktualni celjski župan Bojan Šrot sta nekoč veljala za politična „zaveznika“, na tokratnih volitvah pa si bosta stala nasproti. Spomnimo, Šrot, ki se bo novembra potegoval za svoj šesti mandat na čelu Mestne občine Celje, je bil na vseh dosedanjih volitvah kandidat Slovenske ljudske stranke (SLS), v začetku leta 2016 je nato iz SLS izstopil. Na tokratnih volitvah pa bo kandidiral s Celjsko županovo listo, svojega programa pa javnosti še ni podrobneje predstavil. Sredi junija je uradno kandidaturo za celjskega župana napovedal tudi Sandi Sendelbah, ki je trenutno na celjski občini zaposlen kot podsekretar v Službi za notranjo revizijo. V župansko bitko se podaja s skupino občanov združenih na listi Odprto Celje. Podrobneje si o tem preberite TUKAJ. Marku Zidanšku pa o kandidaturi za celjskega župana prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)

Datoteke

MARKO ZIDANŠEK O KANDIDATURI ZA CELJSKEGA ŽUPANA