november 14, 2019

Zmanjkalo cepiva proti gripi, kmalu nova pošiljka

Konec oktobra so v Zdravstvenem domu Celje začeli cepiti proti sezonski gripi. Povpraševanje po cepivu je precejšnje, prve zaloge so pošle, a so že naročili nove. Proti gripi se boste pri njih lahko spet cepili od prihodnjega ponedeljka, ko bo na voljo tudi dodatno cepilno mesto.

Letos v celjskem zdravstvenem domu beležijo precej večje zanimanje za cepljenje proti gripi kot lani. (Fotografija je simbolična.)

V dobrih dveh tednih že 1.500 cepljenih
V Zdravstvenem domu Celje so doslej, na račun brezplačnih doz cepiv, cepili že 1.500 ljudi, lani v celotnem 4-mesečnem cepilnem obdobju pa 800. Do brezplačnega cepljenja so upravičene najbolj ogrožene skupine prebivalcev. Katere, preberite TUKAJ. Cepivo je prejšnji teden pošlo, a so naročili novega. Na voljo bo od ponedeljka prihodnji teden. Zaradi povečanega zanimanja, predvsem starejših občanov, bodo v celjskem zdravstvenem domu prihodnji teden vzpostavili tudi dodatno cepilno mesto. Do konca novembra se lahko proti sezonski gripi med tednom v ZD Celje cepite od 8. do 14. ure. Nato bo cepljenje mogoče od 8. do 12. ure, in sicer dokler bo še zanimanje. Cepljenje proti sezonski gripi je v celjskem zdravstvenem domu na voljo vsem. Tudi tistim, ki imajo izbranega osebnega zdravnika koncesionarja ali pa prihajajo iz drugih krajev. Njihovi izbrani osebni zdravniki jim morajo sicer za potrebe cepljenja izdati potrdilo o kronični bolezni, v nasprotnem primeru cepljenje zanje ne bo brezplačno. (NS)