maj 18, 2017

V Celju vse, kar je na kolesih

Na Celjskem sejmišču vrata odpira sejemski četverček - Avto in vzdrževanje, Moto Boom, Gospodarska vozila in Logistika. Strokovno podkovani obiskovalci se bodo lahko seznanili z novostmi in ponudbo skoraj 140 razstavljavcev. Ostali bodo uživali v ogledovanju predelanih vozil, vratolomnih vožnjah motokrosistov in preizkušanju terenskih vozil.

Avto-moto sejemski dogodek so na Celjskem sejmušču nazadnje pripravili pred tremi leti. (Foto: CS)

Dva jubilejnika
Dva od štirih strokovnih avto-moto-logističnih sejmov letos praznujeta okrogla jubileja. Sejem Avto in vzdrževanje bo letos že dvajsetič, sejem Gospodarska vozila pa desetič. Najmlajši med njimi je sejem Logistika, letos so ga pripravili prvič. Do nedelje bo na Celjskem sejmišču skoraj 140 razstavljavcev predstavljalo okoli 400 blagovnih znamk. Sejmi bodo poleg novosti na omenjenih štirih področjih ponudili še veliko strokovnega in adrenalinskega dogajanja.

Vratolomne vožnje in varnost
Obsejemsko dogajanje bo popestril tako imenovani off-road show, kjer bodo slovenski motokrosisti in enduro kros vozniki, na za to posebej pripravljenem poligonu, izvajali divje vožnje in vratolomne točke. Šlo bo zares, saj bodo do sobote trenirali, nato jih čaka tekmovanje. Po poligonu se bodo lahko zapeljali tudi obiskovalci, a ne z motorji, temveč s terenskimi vozili. Veliko pozornosti bo zlasti na sejmu Moto boom posvečene prometni varnosti. Vemo namreč, da so prav motoristi zelo ogroženi udeleženci v cestnem prometu. Organizatorji zato pripravljajo več preventivnih dogodkov, predstavitve opreme za večjo vidnost in varnost, tudi praktični prikaz nudenja prve pomoči motoristu. Podrobnejši program avto-moto-logističnega sejemskega dogodka poiščite TUKAJ. (NS)