julij 24, 2015

V Celju vse pripravljeno na evropsko prvenstvo

Še nekaj dni je do Evropskega košarkarskega prvenstva za dekleta do 18 let, ki ga bo gostilo Celje. Slovenska reprezentanca pod vodstvom trenerja Damirja Grgića se v teh dneh pripravlja še na zadnjem pripravljalnem mednarodnem turnirju.

Takole so se košarkarice veselile po zmagi na eni od pripravljalnih tekem. (Foto: KZS)

Slovenske v skupini C
Na Evropskem prvenstvu U18 bo nastopilo 16 najboljših dekliških reprezentanc stare celine. Slovenke bodo v prvem delu igrale v skupini C, s Srbijo, Madžarsko in Belgijo. Našo reprezentanco vodi celjski trener Damir Grgić, iz vrst državnega prvaka, celjskega Athleta, prihaja tudi šest igralk – Zala Friškovec, Zala Lešek, Neža Murn, Larisa Ocvirk, Alma Potočnik in Annamaria Prezelj. Še kako bodo vesele bučne podpore s tribun, ogled vseh tekem v dvorani Golovec bo brezplačen, za nemoteno organizacijo celotnega prvsntva pa bodo skrbeli številni prostovoljci. 

Na generalki
Ekipa ima ta konec tedna generalko na turnirju v Laškem, trenira pa v Celju. Na četrtkovi preizkušnji je s 75:63 premagala Portugalke. Danes jih čaka še preizkušnja s Francozinjami, v soboto z Izraelkami. Rezultate s turnirja in z Evropskega prvenstva ter ostale zanimivosti lahko spremljate na tej povezavi. V spodnjem posnetku pa prisluhnite predsedniku organizacijskega odbora prvenstva Borutu Kopu, z njim se je pogovarjala Nina Slak. (AD)

 

Datoteke

Borut Kop o prvenstvu