V Celju vse pripravljeno na evropsko prvenstvo

24.07.2015

Takole so se košarkarice veselile po zmagi na eni od pripravljalnih tekem. (Foto: KZS)

Še nekaj dni je do Evropskega košarkarskega prvenstva za dekleta do 18 let, ki ga bo gostilo Celje. Slovenska reprezentanca pod vodstvom trenerja Damirja Grgića se v teh dneh pripravlja še na zadnjem pripravljalnem mednarodnem turnirju.

Slovenske v skupini C
Na Evropskem prvenstvu U18 bo nastopilo 16 najboljših dekliških reprezentanc stare celine. Slovenke bodo v prvem delu igrale v skupini C, s Srbijo, Madžarsko in Belgijo. Našo reprezentanco vodi celjski trener Damir Grgić, iz vrst državnega prvaka, celjskega Athleta, prihaja tudi šest igralk – Zala Friškovec, Zala Lešek, Neža Murn, Larisa Ocvirk, Alma Potočnik in Annamaria Prezelj. Še kako bodo vesele bučne podpore s tribun, ogled vseh tekem v dvorani Golovec bo brezplačen, za nemoteno organizacijo celotnega prvsntva pa bodo skrbeli številni prostovoljci. 

Na generalki
Ekipa ima ta konec tedna generalko na turnirju v Laškem, trenira pa v Celju. Na četrtkovi preizkušnji je s 75:63 premagala Portugalke. Danes jih čaka še preizkušnja s Francozinjami, v soboto z Izraelkami. Rezultate s turnirja in z Evropskega prvenstva ter ostale zanimivosti lahko spremljate na tej povezavi. V spodnjem posnetku pa prisluhnite predsedniku organizacijskega odbora prvenstva Borutu Kopu, z njim se je pogovarjala Nina Slak. (AD)

 

Borut Kop o prvenstvu
Štajerski val v sliki