november 19, 2015

V Citycentru Celje zadovoljni s poslovanjem

V celjskem nakupovalnem središču Citycenter so predstavili poslovanje v prvih devetih mesecih letošnjega leta. Zabeležili so več obiskovalcev kot v enakem obdobju lani, zrasel je tudi promet. 

V Citycentru Celje so zadovoljni z letošnjim poslovanjem. (Foto: CCC)

Do konca leta 100 miljonov evrov prometa
Citycenter Celje, ki bo prihodnje leto praznoval 10 let, je v prvih devetih mesecih letošnjega leta obiskalo 4 milijone obiskovalcev, kar je dobrih 8 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Obetavne so tudi številke poslovanja. V tem obdobju so zabeležili skoraj 7-odstotno rast prometa, pričakujejo, da bodo poslovno leto zaključili z več kot 100 miljoni evrov prometa. „Del uspeha priprisujemo tudi lanski obnovi vzhodnega dela centra ter dopolnjevanju nabora naših ponudnikov,“ je na srečanju z novinarji povedala city managerka Darja Lesjak.

V pričakovanju prazničnega dogajanja
Konec tedna bodo v celjskem nakupovalnem središču prižgali praznične luči in tako zakorakali v predpraznično obdobje. Dogodek bodo združili z nakupovanjem pozno v noč. Tudi letos ne bodo pozabili na dobrodelnost. V sodelovanju z osmimi centri za socialno delo in obiskovalci pripravljajo humanitarno akcijo obdaritve otrok iz rejniških družin iz širše celjske regije. Letos jih bodo obdarovali 170, doslej so jih sicer v sedmih letih že 1.300. Praznično vzdušje bodo popestrili številni dogodki, praznične stojnice in tradicionalni božično-novoletni sejem, pričakujejo tudi obisk Božička in Miklavža. (NS)