marec 31, 2020

V Dobju domačinke sešile maske za vsa gospodinjstva

V občini Dobje na srečo še nimajo potrjenega nobenega primera okužbe z novim koronavirusom. A vseeno tudi tam veljajo poostreni ukrepi. Ob tej sta občina in občinski štab civilne zaščite v vse domove poslala po eno pralno zaščitno masko. Sešile so jih domače šivilje.

Dobje je ena najmanjših slovenskih občin, a sešiti maske za vsa gospodinjstva vseeno ni mačji kašelj. (Foto: www.guzaj.si)

Dobjanske šivilje so zašile 400 pralnih zaščitnih mask, včeraj so jih, skupaj z navodili, že dobila vsa gospodinjstva. Še nekaj pa jih je bilo na voljo tudi v domači trgovini. Poveljnik Štaba civilne zaščite Občine Dobje  Branko Bezgovšek je za naš radio ob tem povedal:

»Na tem mestu se iskreno zahvaljujemo našim vrlim Dobjankam, ki so prispevale svoj čas in znanje, da so sešile skupno 400 pralnih zaščitnih mask. To so Romana Arzenšek, Ivanka Ograjšek, Silva Antlej, Silva Selič, Tinka Žekar in Dragica Plahuta. Za sterilnost mask in pakiranje so poskrbele Mojca Gračnar, Tinka Žekar in Lidija Čadej. Zahvaljujemo se Kulturnemu društvu Dobje, ki je prispevalo blago za izdelavo mask. Zahvaljujemo se tudi Mileni Gradič, na pobudo katere se je akcija šivanja začela,« so ob tem zapisali na FB strani občinskega štaba civilne zaščite.

Ob tem so v Dobju, tako kot v ostalih občinah, ob epidemiji novega koronavirusa k pomoči povabili tudi ostale prostovoljce:

Ob tem tako v občini kot v civilni zaščite občane Dobja pozivajo, naj se držijo pravil, ki jih ob epidemiji narekujeta tako država kot občina, saj bo le tako mogoče virus čimprej premagati. (AD)