julij 22, 2015

V Dobju praznujejo

22. julij je praznik občine Dobje. Ob tej priložnosti so se na nedeljski slovesnosti poklonili občinskim nagrajencem. Najvišje letošnje priznanje je prejela Gasilska zveza Šentjur.

Poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, župan Dobja Franc Leskovšek in predsednik GZ Šentjur Janko Cerkvenik. (Foto: Šentjurčan)

Vsak rez države prinaša težave
Praznik obležujejo v spomin na 22. julij 1999, ko je Državni zbor sprejel zakon o ustanovitvi Dobja kot samostojne občine. Gre sicer za eno manjših občin v Sloveniji, saj šteje le okoli tisoč prebivalcev. Tudi proračun je tako nizek, letno se v občinsko blagajno steče okoli milijon evrov. Vsak rez države se tako pozna tudi na zmanjšanju števila naložb. Trenutno največja je gradnja navezovalne ceste Repuš–Jezerce. Ker občina zanjo ni uspela dobiti državnega ali evropskega denarja, se je gradnje lotila sama. Je v makadamski izvedbi, za asfalt bo še treba zbrati denar.

Gasilci, pevka in športnici
Ob občinskem prazniku vsako leto nagradijo najbolj zaslužne organizacije, društva in posameznike. Župan Franc Leskovšek je tokrat po sklepu občinskega sveta najvišjo nagrado, priznanje občine, predal Gasilski zvezi Šentjur, pod okriljem katere deluje dobjansko prostovoljno gasilsko društvo. Zlato plaketo so dobile pevka Renata Gračnar in mladi športnici, igralki malega nogometa, sestri Anja in Tanja Voga. (AD)