avgust 7, 2020

V dvorcu Kozje bo industrijska dejavnost

Podjetje Makop iz Domžal je s plačilom 175 tisoč evrov vredne kupnine postalo novi lastnik dvorca Kozje. Družba, ki se ukvarja z brizganjem izdelkov iz termoplastov, bo imela v dvorcu skladišča in sestavljalnico. Ob povečanem obsegu dela iščejo nove sodelavce.

Novi lastniki napovedujejo obnovo dvorca. (Foto: Kozjanski park)

Obetajo se nove zaposlitve
Kozjanski park
 je po štirih neuspelih razpisih v zadnjem letu vendarle našel kupca za dvorec Kozje. Kupilo ga je družinsko podjetje Makop d.o.o. iz Domžal. Direktorica podjetja Tanja Kofol je za naš radio potrdila plačilo kupnine v vrednosti 175 tisoč evrov in napovedala, da želijo dvorec uporabljati za industrijske namene. Takšna je tudi njegova trenutna namembnost, saj je dvorec v zadnjih letih vseskozi služil proizvodnji dejavnosti. Pred leti je bila v graščini iz 19. stoletja tudi proizvodnja oblačil Monta Kozje.

Makop, ki se ukvarja z brizganjem izdelkov iz termoplastov, ima že zdaj v neposredni bližini dvorca eno izmed dveh proizvodnih enot. Po napovedih Kofoljeve želijo v prvi fazi prenoviti zunanjost dvorca, saj kazi podobo njihovega obstoječega obrata. V dvorcu bodo predvidoma prostori za skladišča in sestavljalnica. Družba, ki v Domžalah in Kozjem trenutno zaposluje 40 zaposlenih, bo zaradi povečanega obsega dela potrebovala dodatno delovno silo. Trenutno iščejo zaposlene za delo v proizvodnji brizganja plastičnih mas, in sicer tehnologe, nastavljalce orodij in tehnologije ter proizvodne delavce. (SP)

PODOBNE VSEBINE:
Dvorec Kozje kmalu v lasti podjetja Makop iz Domžal