september 27, 2018

V enem dnevu doživite Tri doline

Savinjska, Šaleška in Koroška dolina so skupaj začele pisati novo turistično zgodbo. V program Treh dolin so združile doživetja, preko katerih boste spoznali njihovo zgodovinsko in kulturno dediščino pa tudi naravne danosti. Vse to na enodnevnem izletu.

Savinjska, Šaleška in Koroška dolina so združile moči v skupni turistični zgodbi Treh dolin. (Foto: Radio Štajerski val)

Zanimiv enodnevni izlet
Na novo skupno turistično pot so se tri doline podale ravno na današnji 27. september, svetovni dan turizma. V Žalcu so predstavile program, s katerim sledijo viziji slovenskega in svetovnega turizma., t. j. , da v ospredje postavijo petzvezdična doživetja. V sklopu programa, ki je pravzaprav enodnevni izlet, boste obiskali Žalec, Velenje in Muto. Kaj za vas pripravljajo Žalčani, v spodnjem posnetku razlaga Sabina Palir iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Žalec:




Tudi na Fontani piv Zeleno zlato se boste ustavili in poskusili šest različnih vrst piva.


V Žalcu boste lahko spoznali tudi, kako so nekoč obirali hmelj.

Popotovanje po treh dolinah se bo nato nadaljevalo z retro sprehodom po Velenju. Mesto, ki so ga zgradile pridne roke delavskih ljudi, se bo predstavilo na drugačen način. Kako, razlaga Marija Berložnik, pionirka iz socialističnega Velenja:




Na retro sprehod po Velenju vas bo popeljala pionirka Marija Berložnik.


Poleg mestnega središča boste v Velenju obiskali tudi jezero. Takole polno je poleti.

Za konec vas čaka še druženje s koroškimi splavarji na reki Dravi, kjer boste znova marsikaj doživeli in tudi kaj dobrega, flosarskega okusili, pravi Adna Lainšček iz Zavoda za kulturo Šaleške doline:





Koroška splavarja vabita v svojo družbo.

Za izlet boste odšteli 38 evrov, v ceno so vključene vse vstopnine, spremstvo po programu, kosilo, pokušina piv na žalski fontani piv in flosarska malica. Prijave zbirajo na Zavodu za turizem Šaleške doline, kjer najdete tudi vse ostale informacije. (NS)