januar 6, 2019

V Galiciji pogorela stanovanjska hiša

»Zgorela je hiša mladega Žana Kotnika iz Galicije. Ostal je brez obeh staršev in sedaj še brez doma.« S temi besedami v Krajevni skupnosti Galicija ljudi in podjetja pozivajo k pomoči po požaru, ki se je zgodil v zgodnjih sobotnih jutranjih urah.

Žalosten pogled na pogorelo kuhinjo. (Foto: FB KS Galicija)

Ogenj se je hitro razširil
Zagorelo je v soboto nekaj pred peto uro zjutraj, pri nadstrešku stanovanjske hiše v Galiciji pri Žalcu. Ogenj se je razširil na notranje prostore in ostrešje, gasili so ga gasilci PGD Velika Pirešica, Ponikva pri Žalcu, Zavrh pri Galiciji, Žalec, Gotovlje, Ložnica in Dobriša vas-Petrovče. »Ogenj je uničil 30 kvadratnih metrov nadstreška, 2 kvadratna metra ostrešja in 20 kvadratnih metrov kuhinje in opremo,« piše Uprava RS za zaščito in reševanje.

Večji del hiše je uničen. (Foto: FB KS Galicija.)

Združili bodo moči
Stanovanjska hiša ni več varna za bivanje, Žan Kotnik, ki je v njej živel, bo pri obnovi potreboval pomoč. Krajevna skupnost Galicija je prek Facebooka že pozvala k pomoči. »Zopet bomo združili moči in pomagali mlademu krajanu,« so zapisali in odzivi se kar vrstijo. Podrobneje o tem, kaj bo Žan najbolj potreboval in o poteku akcije bodo še sporočili, spremljajte jih na FB. (AD)

Žan na pogorišču. (Foto: FB KS Galicija.)