oktober 4, 2018

V Hiši vin Emino podirajo rekorde

Hiša vin Emino, ki deluje pod okriljem Kmetijske zadruge Šmarje, praznuje 30-letnico. In prav letos jo je narava obdarila z bogato letino grozdja. Pri odkupu so postavili količinski rekord, tudi kakovost bo dobra.

Hiša vin Emino se ponaša tudi s številnimi nagradami in priznanji z različnih domačih in mednarodnih ocenjevanj vin. (Foto: Hiša vin Emino)

460 ton grozdja
Letošnja trgatev je bila tudi v Obsotelju in na Kozjanskem prej kot običajno, tako imajo v Hiši vin Emino na pokušino že prvi mošt. Odkup grozdja je bil sicer rekorden, 460 ton so našteli, vsega grozdja, ki so ga ponujali vinogradniki, sploh niso mogli odkupiti. Koliko vina bodo pridelali, še ni mogoče točno napovedati, bo pa, kot pravijo, gotovo dobre kakovosti. Napovedujejo, da bodo tudi letos sodelovali pri projektu Pubec, v katerem štajerski vinarji predstavljajo mlada vina, prav tako računajo na nadaljevanje trenda rasti prodaje vin pod blagovno znamko Emino. Hiša vin Emino je pred kratkim prejela tudi občinsko plaketo ob prazniku občine Podčetrtek, kar daje še dodaten zagon za delo v prihodnje. O vsem tem, pa tudi fotografskem natečaju, ki vam lahko prinese lepo nagrado, se je Anja Deučman pogovarjala z vodjo Hiše vin Emino Matijem Jagričem. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Matija Jagrič o grozdju, vinu in Hiši vin Emino