julij 11, 2019

V Kozjem do leta 2023 več pločnikov in kolesarskih poti

V Kozjem so nedavno dobili Celostno prometno strategijo občine. Do leta 2023 želijo urediti nove kolesarske povezave, pločnike in pohodne poti, prav tako bodo nadaljevali prizadevanja za boljše državne ceste.

V Lesičnem v teh dneh zaključujejo gradnjo novega krožišča. ( Foto: Občina Kozje)

Za boljšo varnost in večjo kakvost življenja
Kozjanska občina se je s Celostno prometno strategijo občine pridružila mnogim slovenskim občinam, ki že imajo izdelan tak dokument. "Naša občina bo urejena, varna in uspešna, z okolju prijaznim razvojem bo zagotavljala visoko kakovost življenja in spodbujala podjetništvo. Prometni sistem, ki bo to spodbujal, bo temeljil na trajnostnih načinih prevoza in bo dostopen, varen ter prilagojen potrebam vseh občanov," razlaga kozjanska županja Milenca Krajnc in dodaja, da je nabor aktivnosti in projektov do leta 2023 zelo širok:

Strategija je po besedah županje eden izmed pomembnih dokumentov za pridobivanje denarja na državnih in evropskih razpisih. Krajnčeva tako v prihodnjih petih letih napoveduje vzpostavitev kolesarskih povezav s sosednjimi občinami, ureditev varnih prometnic, predvsem državnih, ter izgradnjo novih pločnikov, ki bodo še posebej dobrodošli za ranljivejše skupine kot so otroci in starejši. (SP)

SORODNE VSEBINE:
V občini Kozje dve novi krožišči