september 11, 2019

V Kozjem in Šmarju še boljša zdravstvena oskrba

V Zdravstveni postaji Kozje so bogatejši za obnovljeno zobno ordinacijo, obnovljen vhod v zdravstveno postajo, patronaža Kozje ima nov patronažni avto. Novosti se oktobra obetajo tudi v Zdravstveni postaji Šmarje pri Jelšah.

Takšno je novo vozilo patronaže v ZP Kozje. (Foto: Zlatka Polajžer)

V Kozjem boljša zobna ordinacija in patronažni avto
Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah in občina Kozje sta v Zdravstveni postaji Kozje uradno odprli kar nekaj pridobitev za še boljšo in učinkovitejšo zdravstveno oskrbo občanov. Kozjanska občina je obnovila stopnice in prenovila vhod v zdravstveno postajo, poskrbela za sveže prepleskane zidove in energetsko sanacijo lekarniških ter ostalih prostorov postaje. Šmarski zdravstveni dom pa je obnovil in opremil zobno ordinacijo, prav tako je zdravstveni postaji redal novo patronžno vozilo, avto Suzuki ignis. Novosti so skupaj stale 90 tisoč evrov.

V Šmarju novo reševalno vozilo in razstava
Šmarski zdravstveni dom pa po besedah direktorice Jasne Žerak skupna vlaganja izvaja tudi z občino Šmarje pri Jelšah. V začetku oktobra bodo na priložnostni slovesnosti skupaj obeležili zaključek energetske sanacije stavbe šmarskega zdravstvenega doma. Takrat bodo skupaj predali namenu tudi okoli 180 tisoč evrov vredno nujno reševalno vozilo z nadgradnjo ter odprli razstavo Šmarski podeželski zdravniki 1870-1970. Razstava, ki predstavlja življenje in delo prvih ljudskih zdravnikov v Šmarju pri Jelšah, je sicer trenutno na ogled v mali dvorani šmarskega kulturnega doma. (SP)