V Kozjem odprli sodobno zobno ambulanto

24.12.2015

Ob odprtju direktorica ZD Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič, županja Kozjega Milenca Krajnc in župan Podčetrtka Peter Misja.

V Zdravstveni postaji Kozje so včeraj odprli prenovljeno zobno ambulanto. V novem prostoru in z novo opremo bodo občanom Kozjega in okoliških krajev lažje zagotavljali kakovostne zobozdravstvene storitve.

Tudi nov zobozdravstveni stroj
Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je v skladu z letošnjim investicijskim načrtom obnovil tudi polivalentno zobozdravstveno ambulanto izvajalke Simone Popovič, dr. dent. medicine v Zdravstveni postaji Kozje. V sklopu obnove, ki znaša okoli 37.000 evrov, so ambulanto razširili v garderobne prostore, kupili so tudi novo medicinsko in nemedicinsko opremo. Največje finančno breme je po besedah direktorice Irene Nunčič predstavljal zobozdravstveni stroj v vrednosti 24.000 evrov, za posege v prostor so porabili okoli 7.000 evrov, ostali del pa za medicinsko, pohištveno in drugo opremo. Direktorica se je ob odprtju nove pridobitve posebej zahvalila Občini Kozje, ki je zagotovila denar za gradbeno-obrtne, strojne in elektro instalacije. Kot je poudarila Nunčičeva, so v vodstvu ZD zelo veseli, da je Občina tudi tokrat, tako kot že večkrat v preteklosti, prisluhnila potrebam zdravstva, za kar so ji neizmerno hvaležni. Gre sicer za drugo v vrsti posodobljenih zobozdravstvenih ambulant, prvo prenovljeno so konec poletja odprli v Osnovni šoli Šmarje pri Jelšah. Prihodnji teden bo zaživela še prenovljena ambulanta v Zdravstvenem domu Bistrica ob Sotli. (SP)
Štajerski val v sliki