april 19, 2015

V Kozjem podelili občinska priznanja

Občina Kozje je minuli petek obeležila občinski praznik. Na slavnostni seji v Večnamenskem centru Kozje je županja Milenca Krajnc podelila tudi najvišja občinska priznanja.
Letošnji občinski nagrajenci v Kozjem.

Častni občan Dušan Andrej Kocman

Najvišji naziv - častni občan je za izjemne dosežke za razvoj občine prejel nekdanji župan Kozjega Dušan Andrej Kocman. »Nisem lovec na nagrade, a ko te predlaga 22 društev in krajevnih skupnosti naziv z veseljem sprejmeš. Nagrada ni samo moja, ampak jo jemljem kot skupno priznanje z nekdanjimi sodelavci,« je ob podelitvi dejal Kocman. Ob pogledu na svoje minulo delo in dosežke je najbolj ponosen na uspešno črpanje evropskega denarja in veliko uresničenih projektov na različnih področjih na območju celotne občine.

Trije grbi in denarni nagradi

Na slovesnosti je županja podelila tudi tri grbe in denarni nagradi občine. Zlati grb si je za prizadevno delo v gasilstvu  prislužil Alojz Osojnik iz Podsrede, srebrnega prodoren podjetnik Silvo Kovačič iz Lesičnega, bronastega pa uspešen kmetovalec Jožef Senica iz Buč. Denarnih nagrad sta se razveselila Krajevna organizacija Rdečega Križa Buče in Prostovoljno gasilsko društvo Kozje.

Županja ponosna na raznolikost nagrajencev

Županja Milenca Krajnc je bila posebej vesela, da letošnji nagrajenci prihajajo z zelo različnih sfer družbenega življenja od gospodarstva, kmetijstva, gasilstva do humanitarnosti. »Vsi ti nagrajenci s svojim predanim delom pomembno zaznamujejo utrip občine in pripomorejo k prepoznavnosti in razvoju naših krajev. Brez njih naša občina ne bi bila kar je - občina z dušo in srcem« je prepričana županja. (SP)

Častnega občana Dušana Andreja Kocmana smo na slovesnosti ujeli pred naš mikrofon. Prisluhnete mu lahko na spodnji povezavi. 

Datoteke

DUŠAN ANDREJ KOCMAN O NAGRADI