maj 17, 2019

V Laškem dan v znamenju prostovoljstva

Laško je bilo danes v znamenju 2. Festivala prostovoljstva. Predstavljala so se različna društva, nagradili so naj prostovoljce za lansko leto, nazdravili pa so tudi prejetemu nazivu Prostovoljstvu prijazno mesto.

V Laškem so danes razglasili naj prostovoljce v lanskem letu. (Foto: Občina Laško)

V Laškem več kot 1.000 prostovoljcev
Med 13. in 19. majem Slovenska filantropija že tradicionalno prireja Nacionalni teden prostovoljstva, ki se mu je tudi tokrat pridružila Občina Laško. Pripravili so 2. Festival prostovoljstva. Na občinskem dvorišču so se predstavljale prostovoljske organizacije in društva, ki se ukvarjajo s prostovoljnim delom, v svoje vrste se vabili nove člane, dan pa so predvsem izkoristili za druženje. Prostovoljci v Laškem predstavljajo skoraj desetino vseh občanov, aktivnih prostovoljcev je kar 1.300. Tudi zato ni presenečenje, da je občina Laško letos že tretjič zapored prejela naziv Prostovoljstvu prijazno mesto.

Živahno je bilo na občinskem dvorišču.

Nagradili najprizadevnejše
Občina Laško se je na današnjem festivalu prostovoljstva z nazivi naj prostovoljec 2018 poklonila tudi najprizadevnejšim občanom, ki nesebično pomagajo drugim. V kategoriji do 18 let je naj prostovoljec postal Matjaž Pinter, za prostovoljsko delo na področju izvajanja projektov in prireditev za osebe s posebnimi potrebami. V kategoriji od 19 do 29 let se je naziva naj prostovoljec razveselil Jonas Lesjak, za prostovoljsko delo na področju organiziranja koncertov in dela z mladimi. V kategoriji od 30 do 60 let ni bilo predlogov, zato naziva naj prostovoljec niso podelili. V kategoriji nad 60 let pa je imela komisija najtežje delo, saj je bilo predlogov veliko. Odločila se je, da podeli tri nazive. Naj prostovoljke za leto 2018 so tako postale Marija Zemljič, za prostovoljsko delo na področju socialne in humanitarne dejavnosti, Metka Kovačič, za prostovoljsko delo na področju vseživljenjskega učenja ter Marija Mlakar, za prostovoljsko delo na področju socialne in humanitarne dejavnosti. (NS)